Savcı, Gürsel Tekin'e ilişkin fezlekeyi TBMM'ye iletilmek üzere Adalet Bakanlığı'na gönderdi. Fezleke, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Avukatı Hüseyin Aydın'ın 19 Ocak 2016 tarihli şikayet başvurusu üzerine düzenlendi. Gürsel Tekin'in 15 Ocak'ta CHP Parti Meclisi sonrasında yaptığı konuşmada "Cumhurbaşkanı'na hakaret suçu işlediği" ifade edilen fezlekede, Tekin'in dokunulmazlığının kaldırılması istendi. Gürsel Tekin ise söz konusu fezleke için "Bu fezleke benim şeref madalyamdır" dedi.


Zeynep GÜRCANLI  / ANKARA

FOTO: CİHAN

PARTİ MECLİSİ BİLDİRİSİNİ OKUMUŞTU


Tekin, 15 Ocak'ta CHP Parti Meclisi toplantısı sonrasında, bildiri yayınlayan akademisyenlere yönelik tepkilere CHP'nin tavrını içeren metni okumuştu. CHP Parti Meclisi'nin Gürsel Tekin tarafından okunan bildirisinde, "Yargı ve bazı üniversite yönetimlerinin harekete geçmesi Türkiye demokrasisine yeni bir leke düşürdü. Gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz" mesajı verilmişti. CHP bildirisinde şöyle denilmişti;

"CHP Parti Meclisi olarak, ancak demokrasi dışı rejimlerde rastlanan, düşünceyi açıklama özgürlüğü ve bağımsız yargıyı hedef alan bu operasyonları hukuksuz, kabul edilemez ve son derece tehlikeli buluyoruz. Geçmişte bazı kişi ve mihraklar tarafından hedef gösterilen insanların katledilmesi hafızalarımızdadır. Maalesef, Cumhurbaşkanı himayesinde konuşan bir mafya liderinin 'akan kanlarınızla duş yapacağız' ifadesi endişelerimizi güçlendiriyor. CHP olarak düşünce açıklama özgürlüğünü demokrasinin vazgeçilmez temel ilkelerinden biri olarak kabul ediyor ve kararlılıkla savunuyoruz. Bu anlayışla, şiddet çağrısı içermedikçe ifade özgürlüğünü kullanan tüm yurttaşların yanındayız ve onlara destek olmaya devam edeceğiz. Söz konusu akademisyenler bildirgesi ekseninde devam eden hukuksuz soruşturma, gözaltına alma ve görevden uzaklaştırmaların derhal son bulmasını talep ediyoruz."

TEKİN: BU FEZLEKE ŞEREF MADALYASI


Tekin, hakkında düzenlenen fezleke konusunda Sözcü'ye yaptığı açıklamada "Bu fezleke benim şeref madalyamdır" dedi.
Kendisi hakkında düzenlenen fezlekenin Türkiye'de artık her kesime açılan Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan düzenlendiğini hatırlatan Tekin, "Eğer bu fezleke yolsuzluk, hırsızlık gibi suçlamalarla hazırlanmış olsaydı, ne yapacağımı şaşırırdım. Ama böyle bir fezleke, benim için bir şereftir" diye konuştu.