HAKKARİ Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun, dün Hakkari 2'nci Ağır Cez Mahkemesi'nde 'özyönetim' açıklamaları nedeniyle açılan davada Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin 15'er yıl hapis cezasına çarptırılmasına basın açıklaması ile tepki gösterdi.
Geçtiğimiz yıl 14 Ağustos'ta 'özyönetim' açıklamasına katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan ve 23 Ağustos 2015 taraihinde çıkarıdıkları mahkemece tutuklanan Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi'nin de aralarında bulunduğu 8 sanığa 15'er yıl, bir sanığa ise 16 yıl hapis cezası verildi. Karara tepki için  Belediye Eş Başkan Vekilleri Fatma Yıldız ve Nazmi Coşkun, belediye binası önünde
basın açıklaması yaptı. Hakkari Belediye Eş Başkan Vekili Yıldız açıklamada şöyle dedi:
"Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında yapılan basın açıklamasına katıldıkları için hukuka aykırı bir kararın verildiği görülmektedir. Mahkemede çıkan antidemokratik kararın, Yargıtay Başkanlığınca, adaletli ve demokratik bir değerlendirmeyle yerel mahkemece verilen yanlış kararın düzeltilip, meşru bir yargı kararının çıkacağını bekliyoruz" dedi.

DHA