Asuman ARANCA/ANKARA
Ancak Öztekin hakkındaki suçlama şimdiye kadar hiç görülmemiş bir biçimde yaşandı. Öztekin, Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı önündeki koruma polislerine, ''Eskiden burada bir hayvanat bahçesi vardı, hayvanlara ne oldu?" diye sordu. Koruma polisleri de, "Ne demek istiyorsun, Cumhurbaşkanına hakaret mi ediyorsun?" diyerek, bir tutanak tuttu. Apar topar gözaltına alınan Öztekin, çıkarıldığı mahkemece" Cumhurbaşkanına hakaret" iddiasıyla tutuklandı.



Edinilen bilgiye göre, Fatih Öztekin (43) isimli vatandaş, 15 Nisan Cuma günü eşi ve çocuklarıyla beraber Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayını gezmek istedi. Öztekin, iddiaya göre, sarayın girişinde görev yapan koruma polislerine, "Biz eskiden burada oturuyorduk'' dedi. Bunun üzerine koruma polislerinden biri, "Sarayı mı gezmek istiyorsunuz? Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'nden randevu talep etmeniz gerekiyor" yanıtını verdi. Öztekin de, bunun üzerine koruma polislerine, " Eskiden burada bir hayvanat bahçesi vardı, hayvanlar vardı, biz de burada gezerdik, Eskiden içeride zürafalar, aslanlar, maymunlar vardı'' dedi.

 

APAR TOPAR GÖZALTI
Ancak korumalar, bir tutanak tutarak, Öztekin'in "İçeride hayvanlar vardı, o hayvanlar gitti, başka hayvan mı geldi?" dediğini öne sürdü. Tartışma çıkması üzerine polisler, tutanakla beraber Öztekin'i Beştepe'deki Çiftlik Polis Merkezine götürdü. Apar topar gözaltına alınan Öztekin, akşam saatlerinde adliyeye getirildi.

Nöbetçi savcıya ifade veren Öztekin, Cumhurbaşkanına hakaret suçundan tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edildi. Öztekin, mahkemedeki sorgusunda, korumaların tutanağa yazdığı iddiaları reddederek, "Burada eskiden hayvanat bahçesi vardı. nerede hayvanlar diye sordum. Korumalar da 'defol git Cumhurbaşkanına hakaret mi ediyorsun' dedi. Ben de hayır, eskiden içeride zürafalar, aslanlar, maymunlar vardı. Nerede o hayvanlar diye sordum. (O hayvanlar gitti, başka hayvan mı geldi) şeklinde bir ifade kullanmadım" dedi.  Öztekin'in eşi de, tartışmanın kendisi arabanın içerisindeyken gerçekleştiğini, eşinin kastettiği şeyin, daha önce sarayın yerinde bulunan Atatürk Orman Çiftliği'ndeki hayvanlar olduğunu, Erdoğan'a hakaret etmediğini söyledi.

 

TAHLİYE TALEBİ REDDEDİLDİ
Ancak Ankara 6. Sulh Ceza Hakimliği, korumalar tarafından tutulan tutanağa dayanarak, Öztekin'in tutuklanmasına karar verdi. Tercümanlık yaptığı ve 2 çocuk babası olduğu öğrenilen Öztekin'in tutuklanmasına yapılan itiraz da 7. Sulh Ceza Hakimliğince reddedildi. Savcılık ise, TCK'da Cumhurbaşkanına hakaret suçunun düzenlendiği 299. madde uyarınca, Öztekin hakkında dava açılabilmesi için Adalet Bakanlığından izin istedi. Bakanlığın izin vermesi durumunda Öztekin hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılacak.

“HAYVANAT BAHÇESİ” TARİH OLDU



Hatırlarsınız… Ankara’da, bir zamanlar Türkiye’nin en büyüğü olan bir hayvanat bahçesi vardı.
Önceleri sınırları içinde olduğu AOÇ idaresinde olan bu hayvanat bahçesi, 2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.
Belediye tarafından 2 yıl boyunca bakımsız ve döküntü halde işletildikten sonra 2013 yılında sessiz sedasız kapatıldı.
Durum böyle olunca 2014 yılında “müdürünü en yakın kurum olan TÜBİTAK’a atadılar!..”