Balıkesir'de HDP yöneticileri Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince PKK/KCK soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Balıkesir il merkezi ile birlikte Ayvalık, Burhaniye, Bandırma ve Edremit'te yapılan operasyonlarda HDP İl Başkanı Cafer Sarıtepe, HDP İl eş başkanı Gülderen Kasap, Ayvalık HDP İlçe eş başkanları Ömer Varil ve Telli Işık, Bandırma İlçe eş başkanları Ali Bora, Nesibe Yöyler, Burhaniye İlçe eş başkanı Zeynel Altan, Edremit İl eş başkanı Selinay Polat gözaltına alındı.

Beyoğlu'nda bulunan HDP'nin İstanbul il binasına dün sabaha karşı kapıyı kırarak giren polis arama yaptı. Daha sonra duvara yazılan 'Geldik yoktunuz' yazısı dikkat çekti. Beyoğlu'nda bulunan HDP'nin İstanbul il binasına dün sabaha karşı kapıyı kırarak giren polis arama yaptı. Daha sonra duvara yazılan 'Geldik yoktunuz' yazısı dikkat çekti.

DÜN DE ÇOK SAYIDA HDP'Lİ GÖZALTINA ALINDI


Dün de İstanbul, Ankara, Adana, Mersin, Manisa başta olmak üzere yurt genelinde HDP operasyonu düzenlenmişti. Söz konusu kentlerdeki il ve ilçe başkanları dahil birçok parti yöneticisi gözaltına alınmıştı. İşte dün düğmesine basılan operasyondan detaylar;

İSTANBUL: 20 GÖZALTI İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sabah  saatlerinde HDP'li yöneticilere düzenlenen operasyon kapsamında HDP Istanbul il başkanı Aysel Güzel’in de aralarında bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler emniyete götürülürken, HDP il binasında ve birçok HDP ilçe binasında arama yapıldığı öğrenildi.

ANKARA: 17 GÖZALTI Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri, başlatılan operasyon kapsamında, sabaha karşı HDP il ve ilçe yöneticilerine yönelik eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda, HDP Ankara İl Başkanı İbrahim Binici’nin de bulunduğu il ve ilçe yöneticilerinden 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrollerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ADANA:25 GÖZALTI Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Halkların Demokratik Partisi'ne yönelik şafak vakti operasyon başlattı. Polis Adana merkez ve Ceyhan ilçesinde 30 adrese eş zamanlı özel harekat polisinin de desteğiyle girdi. Yapılan operasyonda aralarında HDP Adana İl Eşbaşkanları, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Ceyhan ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 25 partili gözaltına alındı.

MERSİN: 50 GÖZALTI  Mersin’de HDP’ye yönelik operasyonda aralarında İl Başkanı ve meclis üyelerinin de bulunduğu yaklaşık 50 kişi gözaltına alındı. Haklarında yakalama kararı bulunan merkez Akdeniz ilçe Belediye Başkanı Fazıl Türk adresinde bulunamazken, Eş Başkan Yüksel Mutlu’nun ise yurt dışında olduğu öğrenildi.

MANİSA: 5 GÖZALTI Manisa’da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik düzenlenen operasyonda HDP il başkanı ve ilçe başkanlarının da aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.  Manisa İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik operasyon düzenlendi. Belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyon kapsamında HDP Manisa İl Başkanı A.E, HDP Salihli İlçe Başkanı A.M. ve A.D, A.O. ve M.B. “Terör örgütüne üye olmak”, “Örgüte finans sağlamak” ve “Örgüte eleman temin etmek” suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler sorguları yapılmak üzere emniyete götürüldü.

HAKKARİ:2 GÖZALTI Hakkari’de düzenlenen operasyonda HDP Hakkari İl Başkanı Evin Konur ve DBP eski İl Başkanı Zübeyde Bor gözaltına alındı.