HDP milletvekili Alican Önlü'nün olumsuz hava şartları nedeniyle uçakla gittiği Elazığ'a inemediği ve Ankara Esenboğa Havalimanı'na geri döndüğü ve sonrasında gözaltına alındığı öğrenildi. Önlü hakkında 12 farklı fezlekenin olduğu ve zorla getirme kararının bulunduğu ifade edildi.

Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınan Önlü'nün il emniyet müdürlüğüne götürüldüğü bildirildi.

HDP konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

"Dersim Milletvekilimiz Alican Önlü’nün Elazığ’a gitmek üzere Esenboğa Havalimanı’ndan bindiği uçak, havalandıktan bir süre sonra Esenboğa Havalimanı’na geri dönerek iniş yapmıştır. Milletvekilimiz Esenboğa Havalimanı'nda gözaltına alınmıştır" denildi.

 

[old_news_related_template title="HDP'li Çağlar Demirel ve Besime Konca tutuklandı" desc="Diyarbakır'da hakkında açılan davaya katılmadığı gerekçesiyle gözaltı kararı verilerek gözaltına alınan HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayrıca bugün (dün) Batman’da çıkarıldığı hakimlikçe, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan HDP Siirt Milletvekili Besime Konca, Diyarbakır adliyesinde yeniden gözaltına alınmasının ardından tutuklandı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/880-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/savci-hdpli-demirel-icin-tutuklama-istedi-1563806/"]