Ferit ASLAN DİYARBAKIR, (DHA) - HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Şırnak`ın Cizre İlçesi`nde yürütülen operasyon sırasında yaralandığı ve bir evin bodrum katında 3 günden bu yana çıkarılmayı bekledikleri öne sürülen yaklaşık 30 kişi ile ilgili Ankara`da bakanlıklar düzeyinde temaslarda bulunduğunu ancak hiç kimsenin bu konularda kendileri ile görüşme ve konuşmaya cesaret edemediğini söyledi. Erdoğmuş, "Konuşma, ölüm, yaralanmalar ve savaş olunca herkes sağır. Biz eğer ölme ve yaralanmayı hak etmişsek onlara göre, biz de ölüm ve yaralanmanın haklarını istiyoruz" diye konuştu.
Cizre İlçesi`nde hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması ve PKK`lıların etkisiz hale getirilmesi için 14 Aralık`tan bu yana operasyonlar sürerken, 3 gün önce Cudi Mahallesi`nde çatışmalar sırasında yaralanan ve bir evin bodrum katında kurtarılmayı bekleyen yaklaşık 30 kişi olduğunu söyleyen HDP milletvekillerin Ankara`da temaslarına devam ediyor. HDP Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş, Ankara`da her şeyin konuşulduğunu ancak çatışma, savaş, yaralılar ve ölümler olduğunda hiçbir bakan ve yetkilinin kendileri ile görüşmediğini söyledi.
HDP`li Erdoğmuş, dün son olarak Dengir Mir Mehmet Fırat ve Mithat Sancar`ın temaslarda bulunmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:
DHA