Orhan AŞAN VAN, (DHA) - KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz`la birlikte aynı uçakla dün Van`a gelen ve otomobilinin VİP otoparkına girmesi engellenen HDP Van Milletvekili Adem Geveri, İl başkanlığında basın toplantısı yaptı. Saldırı esnasında kolu ve bacağında ezilmeler olduğunu belirten Geveri, TBMM Başkalığı`nı göreve çağırarak, sorumlular hakkında suç duyurusunda da bulunacağını söyledi.
Van Ferit Melen Havaalanı VIP otoparkında yaşanan tartışmanın ardından HDP Van Milletvekili Adem Geveri, İl başkanlığında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP İl Eş Başkanları Derya Hayva ve Veysi Dilekçi katıldı. Dün VİP otoparkında yaşanan olayın fiziki bir şiddete dönüşmesi nedeniyle bu açıklamayı yapmak zorunda kaldığını belirten Geveri şunları söyledi:
"Bize yapılan bu saldırılar ve uygulamalar yüzleri bulmuştur. Maalesef dün AKP`nin Bakanı, Bakan yardımcısı, Van Milletvekilleri, mülki amirler bakanın bürokratları, hatta akademi dünyasının, bilimin vicdanın merkezi olan üniversite rektörünün bulunduğu bir ortamda, maalesef yalnız başıma olduğum halde fiziki şiddete maruz kaldım. Keşke bu olay sadece basit bir VİP olayı olsaydı. Ama maalesef öyle değil. Diğer bütün vekiller orada olduğu halde sadece ben ve aracım içeri alınmamıştır. Polislere bu durumu sorduğumda `Sizin aracınıza yer kalmadığı için almadık` denildi. Ben de bunun üzerine 10 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirmek istedim. Yaptığım eyleme önce polis daha sonra çevredeki insanlar ve en son haddini bilmeyen korumalar tarafından müdahaleye, saldırıya ve fiziki şiddete uğradım. Buna karşı gösterdiğim direnç bugün aleyhime kullanılmaktadır. Hiçbir şekilde hiçbir şahsa saldırmadığım halde, sadece orada oturma eylemi hakkımı kullanmaya dönük gösterdiğim mukavemet, tarafıma suç olarak isnat edilmiştir. Bütün bu olanları kendim ve partim adına kınıyorum. Devletin derhal bu olan biten haksız ve alçakça saldırılara karşı gereğini yapması için çağrıda bulunuyorum. Valinin, Emniyet Müdürünün, ilgili görevlilerin, havaalanında bulunan polislerin ve havaalanı sorumlu müdürünün görevden alınması ve haklarında soruşturma açılması için acil çağrıda bulunuyorum. Meclis`in ve milletvekillerinin onurunun korunmasının temel görevi olan TBMM Başkalığı`nı göreve çağırıyorum."
`KOLUMDA BACAĞIMDA EZİLMELER OLDU`
DHA