HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Adıyaman Hava alanıyla ilgili Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, sefer sayısı azlığı ve yüksek uçak bileti fiyatları nedeniyle hava yoluyla seyahat etmenin, Adıyaman halkı için bir lüks olarak görüldüğünü söyleyerek, "Çok yüksek olan uçak bileti fiyatlarından dolayı hava yoluyla seyahat etmek, Adıyaman halkı için bir lüks olarak görülmektedir. Her Adıyamanlı vatandaşın hava yolu ile seyahat etme hakkından faydalanabilmesi için çok yüksek olan bu fiyatların düzenlenmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Farklı havayolu firmalarının da Adıyaman'a uçuş seferleri düzenlemesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?" diye sordu.





HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Adıyaman Hava alanıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sundu. HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, "Adıyaman Havalimanı kuruluşundan bu yana bir türlü Adıyamanlı yurttaşların seyahat taleplerini karşılayamamaktadır. Sefer sayısının azlığı ve çok yüksek olan bilet fiyatları vatandaşı mağdur etmektedir. Uluslararası havalimanı olmasına rağmen ve yeterince yolcu olmasına karşın, Türk Havayolları tarafından sadece Ankara ve İstanbul'a çok sınırlı sayıda uçak seferi yapılmaktadır. Oysa hemen yanı başımızda bulunan Gaziantep, Şanlıurfa, Malatya gibi illerde hem firma sayısının fazla olmasından hem de sefer sayısının fazla olmasından kaynaklı rezervasyon ve bilet fiyatları konusunda çok fazla sıkıntı yaşanmamaktadır. Aynı durumu maalesef Adıyaman için söyleyemiyoruz. Hava yolu ile yolculuk yapmak isteyen Adıyaman halkı bilet fiyatlarının çok yüksek olmasından kaynaklı yolculuklarını ya farklı ulaşım araçlarıyla karşılamakta ya da çevre illerdeki uygun tarifeli uçak seferleriyle gerçekleştirmektedir. Yine Adıyaman tarihi eserleri, doğa ve inanç turizmi ile dünyada rağbet gören turistik bir şehirdir. Bu kadar rağbet gören yerli ve yabancı turistlerin geldiği bu şehre çok sınırlı sayıda sefer yapılması ve bilet fiyatlarının çok yüksek olması hem Adıyaman halkını hem de yerli ve yabancı turistleri zor durumda bırakmaktadır" ifadelerini kullandı.

"HAVA YOLUYLA SEYAHAT ETMEK, ADIYAMAN HALKI İÇİN BİR LÜKS OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR"



HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesi şu şekilde: "Adıyaman havalimanından haftada kaç uçuş gerçekleştirilmektedir. Bu sayı Adıyaman'daki talebi karşılamakta mıdır? Ankara ve İstanbul dışındaki şehirlere de aktarmasız uçuş seferleri düzenlenmesine yönelik herhangi bir çalışmanız mevcut mudur? Çok yüksek olan uçak bileti fiyatlarından dolayı hava yoluyla seyahat etmek, Adıyaman halkı için bir lüks olarak görülmektedir. Her Adıyamanlı vatandaşın hava yolu ile seyahat etme hakkından faydalanabilmesi için çok yüksek olan bu fiyatların düzenlenmesine yönelik bir çalışmanız var mıdır? Farklı havayolu firmalarının da Adıyaman'a uçuş seferleri düzenlemesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır? Adıyaman'da ikamet edip fakat yüksek bilet fiyatlarından veya yer bulamamaktan kaynaklı çevre illerdeki havalimanları üzerinden seyahat eden kişiler hakkında elinizde bir veri var mıdır? Var ise bu sayı ne kadardır? Çalışma, eğitim, turistik seyahatler gibi nedenlerden dolayı, binlerce Adıyamanlı bulundukları ülkeye ya da memleketleri olan Adıyaman'a gümrüğün açılmamasından kaynaklı direk seyahat edememektedir. Farklı havalimanları üzerinden saatlerce bekleyerek aktarmalı bir şekilde seyahat etmektedirler. Bu duruma ilişkin bir çalışmanız mevcut mudur?"

 

 

DHA