15 Temmuz ihanetinin ardından terör saldırıları yeniden hortladı. FETÖ ile bağlantıları neredeyse kanıtlanan PKK ve IŞİD gibi terör örgütlerine, devletin içerisinde yuvalanan ve hâlâ temizlenemeyen FETÖ elemanları da eklenince Türkiye kanlı günleri yaşamaya başladı. Sadece son 36 saatte düzenlenen saldırılarda 10 güvenlik görevlisi şehit oldu, 222 kişi de yaralandı. Cenaze törenlerinde ise maalesef son bir yılda görmeye alıştığımız acı tablolar vardı.

[caption id="attachment_1357691" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA - Bitlis şehitleri için tören düzenlendi. FOTO:DHA - Bitlis şehitleri için tören düzenlendi.[/caption]

BİTLİS ŞEHİTLERİ MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI


Bitlis İl Jandarma Komutanlığı önünde düzenlenen törene, Bitlis Valisi Ahmet Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Gezer, kurum amirleri, şehit yakınları, silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldılar. Tören, şehit cenazelerinin alana getirilmesi ile başladı. Ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Şehit yakınlarının güçlükle ayakta durduğu törende bir konuşma yapan Bitlis Valisi Ahmet Çınar, “Hepimizin acısı çok büyük. Başımız sağ olsun. Özellikle şehitlerimizin yakınlarına Allah sabırlar versin” dedi.

[caption id="attachment_1357690" align="alignleft" width="800"]FOTO:DHA- Şehit Üsteğmen Ömer Bozkurt'un eşi, kocasını tabutunu çocukları ile birlikte kucakladı. FOTO:DHA- Şehit Üsteğmen Ömer Bozkurt'un eşi, kocasını tabutunu çocukları ile birlikte kucakladı.[/caption]

Konuşmanın ardından Bitlis Müftü Vekili tarafından dualar edildi. Duaların ardından şehitler memleketlerine uğurlandı. Şehit Üsteğmen Ömer Bozkurt Ankara Sincan’a, Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Talha Musab Salçuk Van’ın Çatak ilçesine, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Adem Özen Gaziantep’in Şahinbey ilçesine, Şehit Jandarma Uzman çavuş Mikail Daşçı Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine, Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Mesut Demir Balıkesir’in Sındırgı ilçesine ve Şehit Geçici Köy Korucusu Musluh Yaldız ise Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Gayda köyüne gönderildi.

ELAZIĞ'DA DA  ACI TÖREN


Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla yapılan terör saldırısında şehit olan polis memurlarının naaşları, düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. Törende şehit yakınları güçlükle ayakta dururken, şehit polis Serhat Öztürk’ün bir süre önce kan kanserini yendiği öğrenildi.  Elazığ Emniyet Müdürlüğü’ne dün sabah saatlerinde bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında şehit olan polis memurları Serhat Öztürk (30), Elvan Özbay (45) ve Yusuf Kenan Mutlu (50) için tören düzenlendi. Elazığ Havalimanı’nda düzenlenen törene AK Parti milletvekilleri Tahir Öztürk ve Ejder Açıkkapı, Vali Murat Zorluoğlu, Garnizon ve 8. Kolordu Komutanı Korgeneral Yılmaz Uyar, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Emniyet Müdürü Nihat İşlek, şehit yakınları, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Tören, şehitlerin naaşlarının katafalka konulması ile başladı. Saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişleri okundu. Bu sırada bazı şehit yakınları ayakta durmakta güçlük çekerken, şehitlerden Serhat Öztürk'ün bir süre önce kan kanserini yendiği ve 5 yaşında engelli bir çocuğunun olduğu öğrenildi.

[caption id="attachment_1357715" align="alignleft" width="800"]    FOTO:DHA - Elazığ'daki saldırıda şehit düşenler için tören düzenlendi. FOTO:DHA - Elazığ'daki saldırıda şehit düşenler için tören düzenlendi.[/caption]

"KANLARI YERDE KALMAYACAK"


Törende konuşan Vali Zorluoğlu, terör örgütünün hiçbir zaman toplumsal destek görmediği huzur şehri olarak bilinen Elazığ’da gerçekleştirdiği saldırıyı şiddetle lanetlediğini belirterek, “Bu saldırıyı gerçekleştirenler ve onların arkasındakiler şunu çok iyi bilmelidirler ki, bu hadise Elazığ’daki birlik ve beraberlik ruhunu, farklılıkları zenginlik sayan dayanışma anlayışını ve teröre karşı 600 bin Elazığlı'nın dik duruşunu en ufak bir şekilde etkilemeyecek, bilakis Elazığ teröre karşı adeta bir kale gibi durarak tarihi misyonunu sürdürmeye devam edecektir. Şehitlik Hakk'a yürümenin en güzel şeklidir, şehitlik peygamberlikten sonra gelen en yüksek manevi makamdır. Bu mukaddes topraklarda var olmanın, huzur içerisinde yaşamanın bedeli maalesef hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şerefini, haysiyetini, onurunu ayakta tutabilmek büyük fedakarlıklar yapılarak, binlerce şehit verilerek sağlanabilmiştir. Şehitlerimizin uğruna canlarını feda ettikleri değerler, yani vatan, bayrak, yani namus, din sıkı sıkıya korunmaya ve dimdik ayakta kalmaya devam edecektir. Emniyet teşkilatımız, polislerimiz, askerlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu vatanı ve kutsal değerlerimizi muhafaza etmeye devam edeceklerdir. Biz millet olarak birlikten, beraberlikten, kardeşlikten, adaletten, haktan ve merhametten asla vazgeçmeyeceğiz. Ama şehitlerimizin kanları da kesinlikle yerde kalmayacak, onlara bu alçakça saldırıları yapanlar da mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır"  dedi.

Tören, İl Müftüsü Peyami Güngör tarafından dua edilmesinin ardından şehitlerin naaşlarının meslektaşları ve aileleri tarafından omuzlara alınarak uçağa götürülmesi ile sona erdi. Şehit polislerden Serhat Öztürk'ün naaşı Ankara'ya, Elvan Özbay'ın naaşı Kütahya'ya, Yusuf Kenan Mutlu'nun naaşı ise Malatya'ya gönderildi.