Eğitim İş Sendikası, CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan ve "Laikliğe Çağrı Birlikteliği" adında bir grup da toplantıyı düzenleyenler hakkında "Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama", "Atatürk'e hakaret" ve "terör" suçlarının işlendiği, "konferansın yapılmasına izin verdikleri, gerekçesiyle de İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ankara Valisi, Ankara Emniyet Müdürü, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve diğer ilgililer hakkında görevi kötüye kullanma suçlarından suç duyurusunda bulundu.


[caption id="attachment_1130615" align="alignleft" width="670"] Foto: SÖZCÜ -Ankara'da düzenlenen hilafet toplantısına suç duyurusu yağdı[/caption]

Asuman ARANCA / ANKARA

CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan da, Anayasa'nın ihlal edildiğini belirterek, toplantıyı Meclis gündemine taşıdı. Sarıhan, İçişleri Bakanı Ala tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi verdi. Ankara Başsavcılığı'nın da toplantıyla ilgili re'sen soruşturma açtığı da öğrenildi.

RESEN SORUŞTURMA


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı terör suçlarına da bakan Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosunun, Sözcü'nün manşetinden duyurduğu haberle Türkiye gündemine oturan hilafet toplantısı ile ilgili re'sen soruşturma başlattı.

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan da suç duyurusu dilekçesinde, toplantının Cumhuriyet'in yıkılmasına hazırlık toplantısı olduğu belirtilerek, Atatürk'e hakaret edildiğini vurguladı.

"Laikliğe Çağrı Birlikteliği" üyesi grubun suç duyurusunda ise,"Türkiye Cumhuriyeti Devletini aşağılama" ve "Atatürk'e hakaret" suçlarının işlendiği, bu nedenle, "konunun, terör suçları kapsamında da soruşturulması gerektiği" yetkililerin de, toplantının yapılmasına izin vererek, görevi kötüye kullandıkları öne sürüldü.

Grup adına Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Avukat Ömer Faruk Eminağaoğlu, "Ankara'da, 3 devrim yasasının yıl dönümünde hilafet toplantısı yaparak, hilafet ilan edenler, Türkiye Cumhuriyeti'ni alenen aşağılayanlar ve Atatürk'e hakaret edenler hakkında işlem yapılmalı" dedi.