Hilmi Özkök’ün Genelkurmay Başkanı olduğu 2002-2006 yılları arasında, diğer komutanlarca darbe yapılacağı ve zehirleneceği iddiaları üzerine, hergün evinden sefertası ile karargaha yemek getirdiği iddia edilmiş ve bu efsane yıllarca konuşulmuştu. Komisyonda toplantısında sefertası konusunu, AKP Bursa milletvekili Zekeriya Birkan gündeme getirdi ve konu tutanaklara şöyle yansıdı:

ZEKERİYA BİRKAN: Sizinle ilgili çok eleştiri oldu, işte şucu diye, ete soğan doğradınız diye…’Hükûmete bir ayar verin, çıkın işte şunu şunu söyleyin’. Buna benzer telkinler oldu mu? Emir komuta dışında kuvvet komutanlarından ya da subaylardan bir darbe girişimi oldu mu? Özel bir soru ama bu sefer tasıyla yemek şeyi var. Cevaplamayabilirsiniz yani ben merak ettiğim için söylüyorum.

HİLMİ ÖZKÖK : Benim zamanımda darbe girişimi olmadı. Bunu kesin olarak mahkemelerdeki şahitlikte de söyledim. Sefer tasıyla yemek getirme konusu yanlıştır. Ben hiçbir zaman korkmadım. Onun dışında, her yerde yemek yiyen bir insan, sefer tasını sadece ofisine getirmez. Midem fazla asit yapıyor benim, öyle bir sıkıntım var. Sadece öğlenleri bir spor yaparım ve zeytinyağlı bir yemek yerim. Biz Egeliyiz, kendi zeytinyağımız var. Eşim ‘Oradan ben sana yapayım, göndereyim’ dedi. Gelen odur. Bir konu bir defa ortaya yayıldıktan sonra, onu toplamak, düzeltmek çok zor oluyor. Zaten astınızdan şüphe ederseniz Silahlı Kuvvetleri komuta edemezsiniz. Güven duygularını sarsmayacaksınız, güven duyularını ikame edeceksiniz.