İstanbul Vezneciler'de dün gerçekleşen hain saldırı sonucunda 6 şehit 5 sivil hayatını kaybetti. Bugün ise Mardin'in Midyat ilçesinde gerçekleşen terör saldırısı yürekleri dağladı.

Ancak Türkiye'de her zaman olduğu gibi hayat normal şekilde devam etti. Bayraklar Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın vefatında olduğu gibi yarıya inmedi.

BANNERm

321312321213123123

Bugün İstanbul İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Hollanda Baş Konsolosluğu ve Gümüşsuyu'nda bulunan Almanya Başkonsolosluğu bayrakları yarıya indirdi.

ISTANBUL'DA YASANAN TEROR SALDIRISI NEDENIYLE, ALMANYA VE HOLLANDA BASKONSOLOSLUKLARI, BAYRAKLARINI YARIYA INDIRDI FOTO MUSTAFA OZDABAK/ISTANBUL,(DHA)

Sanıyoruz sözün bittiği yerdeyiz...

HOLLANDA KONSOLOSU KARAR VERDİ

Hollanda bayrağının Vezneciler'de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle yarıya indirilmesi kararını bizzat Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom verdi. Sözcü'nün sorularını yanıtlayan Başkonsolosluk sözcüsü, terör saldırısından dolayı Başkonsolos'un büyük üzüntü duyduğunu, saldırıda ölenlere saygı amacıyla Başkonsolosluk'ta asılı Hollanda bayrağını yarıya indirme kararı aldığını söyledi. Başkonsolos'un kararı Ankara'daki Hollanda Büyükelçiliği'ne de bildirdiğini kaydeden Başkonsolosluk Sözcüsü karar, dün İstanbul'da meydana gelen saldırının mağdurlarına saygımızı göstermek için alındı" diye konuştu.


HOLLANDA BAŞKONSOLOSLUĞU’NA YUMURTA ATILMIŞTI

21 Kasım 2015 tarihinde Türkmen Dağı’ndaki Rus saldırılarını protesto eden bir grup, bayrakları karıştırınca yanlışlıkla Hollanda Başkonsolosluğuna yumurta fırlatmıştı. Olayın ardından Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosu Robert Schuddeboom, “Sık sık öfkeli protestocular bayrakları karıştırır” açıklamasını yapmıştı.



 

SİYASİLERDEN DESTEK GELDİ

Hollanda ve Almanya'nın bu anlamlı uygulamasına siyasilerden de olumlu tepkiler geldi. İşte o tepkiler...

"KEŞKE SUUDİ KRALI’NIN VEFATINDA GÖSTERDİĞİMİZ HASSASİYETİ ULUSÇA ACILAR YAŞARKEN DE GÖSTEREBİLSEK"

Konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye konuşan CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer "Terör kadar üzücü ve kaygı verici olan, ülkemizde terör ve verdiği kayıpların sırada hale geliyor olması. Son dönemde Ankara garında yitirdiklerimiz hariç, ne Suruç, ne İstanbul’daki terör saldırıları sonrasında, toplumun geniş kesimlerinin beklentisi ulusal yas ilan edilmesi olmasına rağmen, ilan edilmedi. Ama bakın iki Avrupa ülkesi, İstanbul’daki son saldırıdan sonra bayrakları yarıya indirdi. Keşke biz de Suudi Arabistan Kralı’nın vefatında ulusal yas ilan ederek gösterdiğimiz hassasiyeti tüm bu terör acılarını ulusça yaşarken de gösterebilsek. Bu iki Avrupa ülkesinin tutumu bizlere de örnek olmalı. Sadece ülkemizdeki değil, Paris, Brüksel, Bağdat, İslamabat gibi dünyanın farklı coğrafyalarındaki kanlı terör saldırıları karşısında da benzer dayanışma ve duyarlılığı gösterebilmeliyiz. Bu iki Avrupa ülkesi Almanya ve Hollanda’ya bu konuda gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyorum ancak, aynı hassasiyeti, ülkelerinde terör örgütlerinin faaliyetleri konusunda da bu dayanışmalarını göstererek devam ettirmelerini dilerim" dedi.

"AYNI ÜZÜNTÜ VE SEVİNCİ PAYLAŞAMIYORUZ"

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar ise "102 vatandaş öldüğünde Konya’da milli maçta bir dakikalık saygı duruşu ıslıklandı. Türkiye’de toplumsal hassasiyet noktada… Cenazelerimizi örfümüze göre gömemiyoruz. Türkiye’de insanlar Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetleri döneminde mezheplere bölündü. Aynı ideallere yürümüyor, aynı tarihi okumuyor, aynı üzüntü ve sevinci paylaşamıyoruz. Bir Suudi Arabistan’ın yaşlı kralı için 3 günlük yas ilan edenler, her gün şehit olan güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımız için gözyaşı dökmediler, döktükleri gözyaşı da timsah gözyaşından öteye gitmedi" diye konuştu.

"TERÖR OLAYLARI ARTIK SIRADANLAŞTIRILIYOR"

CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz ise konuyla ilgili "Terör olayları artık sıradanlaştırılıyor. Gelen şehit haberleri çoğu zaman birinci haber bile olmuyor. Toplumda büyük bir duyarsızlık ve aymazlık oluşmaya başladı. Ülkemizde teröre karşı bütün kesimlerin aynı çizgide olması ve bu alçak eylemleri en sert şekilde kınaması, verilecek mesaj açısından hiç şüphesiz önem taşıyacaktır. Bu iki Avrupa ülkesinin bayrağını yarıya indirmesini acıları paylaşma olarak görüyoruz. Ancak bu ülkelerdeki PKK uzantılarına karşı da adım atılması halinde, bu sembolik jestin gerçek bir anlam taşıyacağını düşünüyoruz" yorumunda bulundu.

İLGİLİ HABERSon bir yılda kentlerde düzenlenen terör saldırılarıSon bir yılda kentlerde düzenlenen terör saldırıları