Yeniden hortlayan ve Türkiye'yi son bir yıldır tekrar kasıp kavurmaya başlayan terör son 24 saat içinde iki kez bizi kalbimizden vurdu. Dün sabah saatlerinde Vezneciler'de polis aracını hedef alan bombalı saldırıda altısı polis 11 kişi şehit oldu.

Vezneciler şehitlerini daha toprağa veremeden bu kez bir acı haber de Mardin'den geldi. Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne düzenlenen hain saldırıda ikisi kadın polis dört kişi şehit düştü. Türkiye ardı ardına gelen saldırı haberleriyle sarsılırken İstanbul'da çekilen iki fotoğraf adeta 'bize neler oldu' dedirtti.

Gümüşsuyu'ndaki Almanya Başkonsolosluğu ile İstiklal Caddesi'ndeki Hollanda Konsolosluğu'ndaki bayraklar yarıya indirildi. Yani Hollanda ve Almanya temsilcilikleri Türk halkının yasına ortak oldu.

Beyoğlu'ndaki bu 'yarıya indirilmiş bayraklar' gözleri yeniden hükümete çevirdi. Suudi Arabistan Kralı'nın vefatında dahi üç günlük ulusal yas ilan eden hükümetin son bir yılda hiçbir terör saldırısının ardından 'yas ilan etmemesi' yaşanan çelişkiyi gözler önüne serdi.

Hükümetten resmi olarak 'kenetlenme' adına bir adım atılmaması sosyal medyada yeniden tepkilere neden oldu.

SOZCU.COM.TR ÇAĞRI YAPIYOR

Biz de sozcu.com.tr olarak yaşanan son iki saldırıya inat herkesi kenetlenmeye davet ediyoruz. Sözcü Ailesi olarak sizleri evinize Türk Bayrağı asmaya çağırıyoruz. Gelin pencerelerimizi şanlı bayrağımızla donatalım...




SİYASİLERDEN DESTEK GELDİ




Hollanda ve Almanya'nın bu anlamlı uygulamasına siyasilerden de olumlu tepkiler geldi. İşte o tepkiler...

"KEŞKE SUUDİ KRALI’NIN VEFATINDA GÖSTERDİĞİMİZ HASSASİYETİ ULUSÇA ACILAR YAŞARKEN DE GÖSTEREBİLSEK"

Konuyla ilgili sozcu.com.tr'ye konuşan CHP Eskişehir milletvekili Utku Çakırözer "Terör kadar üzücü ve kaygı verici olan, ülkemizde terör ve verdiği kayıpların sırada hale geliyor olması. Son dönemde Ankara garında yitirdiklerimiz hariç, ne Suruç, ne İstanbul’daki terör saldırıları sonrasında, toplumun geniş kesimlerinin beklentisi ulusal yas ilan edilmesi olmasına rağmen, ilan edilmedi. Ama bakın iki Avrupa ülkesi, İstanbul’daki son saldırıdan sonra bayrakları yarıya indirdi. Keşke biz de Suudi Arabistan Kralı’nın vefatında ulusal yas ilan ederek gösterdiğimiz hassasiyeti tüm bu terör acılarını ulusça yaşarken de gösterebilsek. Bu iki Avrupa ülkesinin tutumu bizlere de örnek olmalı. Sadece ülkemizdeki değil, Paris, Brüksel, Bağdat, İslamabat gibi dünyanın farklı coğrafyalarındaki kanlı terör saldırıları karşısında da benzer dayanışma ve duyarlılığı gösterebilmeliyiz. Bu iki Avrupa ülkesi Almanya ve Hollanda’ya bu konuda gösterdikleri dayanışma için teşekkür ediyorum ancak, aynı hassasiyeti, ülkelerinde terör örgütlerinin faaliyetleri konusunda da bu dayanışmalarını göstererek devam ettirmelerini dilerim" dedi."

AYNI ÜZÜNTÜ VE SEVİNCİ PAYLAŞAMIYORUZ"

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar ise "102 vatandaş öldüğünde Konya’da milli maçta bir dakikalık saygı duruşu ıslıklandı. Türkiye’de toplumsal hassasiyet noktada… Cenazelerimizi örfümüze göre gömemiyoruz. Türkiye’de insanlar Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetleri döneminde mezheplere bölündü. Aynı ideallere yürümüyor, aynı tarihi okumuyor, aynı üzüntü ve sevinci paylaşamıyoruz. Bir Suudi Arabistan’ın yaşlı kralı için 3 günlük yas ilan edenler, her gün şehit olan güvenlik güçlerimiz ve sivil vatandaşlarımız için gözyaşı dökmediler, döktükleri gözyaşı da timsah gözyaşından öteye gitmedi" diye konuştu."

TERÖR OLAYLARI ARTIK SIRADANLAŞTIRILIYOR"

CHP Ardahan milletvekili Öztürk Yılmaz ise konuyla ilgili "Terör olayları artık sıradanlaştırılıyor. Gelen şehit haberleri çoğu zaman birinci haber bile olmuyor. Toplumda büyük bir duyarsızlık ve aymazlık oluşmaya başladı. Ülkemizde teröre karşı bütün kesimlerin aynı çizgide olması ve bu alçak eylemleri en sert şekilde kınaması, verilecek mesaj açısından hiç şüphesiz önem taşıyacaktır. Bu iki Avrupa ülkesinin bayrağını yarıya indirmesini acıları paylaşma olarak görüyoruz. Ancak bu ülkelerdeki PKK uzantılarına karşı da adım atılması halinde, bu sembolik jestin gerçek bir anlam taşıyacağını düşünüyoruz" yorumunda bulundu.

"AY YILDIZIN ÖNEMİNİ HATIRLATMAMIZ GEREKİYOR"

MHP milletvekili Arzu Erdem ise "Artarak devam eden terör ile ilgili MHP'nin görüşü belli. Çözülme süreci bizi böyle bir felakete sürükledi. Bugünler, Türk milletinin birlik beraberlik değerlerinin tekrar pekişmesi için en önemli günler. Sözde Ermeni soykırımı yasasını meclisinden geçiren Almanya'nın bayrak indirmesi benim için çok şey ifade etmiyor. Bence herkes bugün bir bayrak asmalı. Ay yıldızın önemini hatırlatmamız gerekiyor. Milli ruhun gelişmesi şart.Bugün Midyat'ta iki kahraman Türk kadınını kaybettik. Sadece analar ağlamıyor, evlatlar da anasız kalıyor. Bugün birlik beraberlik, el ele verme zamanı" diye konuştu.