Polisi, FETÖ yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve aynı dosya kapsamında gözaltın alınan 2 mülkiye müfettişiyle 1 kaymakam adliyeye sevk edildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla 30 Ağustos’ta Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasına yönelik düzenlenen operasyonda, Eski İstanbul Emniyet Müdürü Vali Hüseyin Çapkın, Pendik Kaymakamı Osman Tunç, Mülkiye Müfettişleri Gürkan Polat ve Yılmaz Tunç gözaltına alındı. İstanbul Emniyeti’ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından İzmir, Çeşme’de gözaltına alınan Çapkın ve diğer 3 isim Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Dört yıl boyunca başında bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü nezarethanesinde 4 gün kalan Hüseyin Çapkın; Pendik Kaymakamı ve 2 mülkiye müfettişiyle Çağlayan’daki İstanbul Adliyesine sevk edildi.

39 YIL EMNİYET MÜDÜRÜ

Emniyet Teşkilatı'ndan en uzun süre il müdürü olarak görev yapan isimlerden olan Hüseyin Çapkın 1984'de Yozgat Emniyet Müdürü oldu. Çapkın daha sonra sırasıyla, Mersin, Antalya, Gaziantep, Manisa, Adana, Bursa ve İzmir Emniyet Müdürü oldu. 18 Haziran 2009'da İstanbul Emniyet Müdürü olan Çapkın, yaştan emekliliğinin önlenmesi için, 2010 yılında Valiler Kararnamesi'yle Iğdır'a gönderildi. Hüseyin Çapkın burada kısa süre görev yaptı; daha sonra ise İstanbul'daki görevine geri getirildi. Çapkın, 2013 yılında, 17-25 Aralık Soruşturması sonrasında görevden alındı.