Habip ATAM/SÖZCÜ
İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın, koordine ettiği "Yeditepe Huzur Uygulaması" sloganıyla gerçekleşen denetimde, 5 bin polis görev yaptı. Çalışkan, bazı uygulama noktalarını ziyaret ederek, çalışmaları kontrol etti.

FOTO: SÖZCÜ






İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün neredeyse her gün bir ilçede, her hafta il genelinde düzenlediği uygulamalara bir yenisi daha eklendi. Bu akşam, kentin 39 ilçesinde eş zamanlı "Asayiş denetimi" yapıldı. İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın, çalışma ekibiyle koordine ettiği uygulamaya, Asayiş, Çevik Kuvvet, Kaçakçılıkla Mücadele (İKP), Mali Suçlarla Mücadele, Narkotik Suçlarla Mücadele (İNP), Terörle Mücadele (TEM), Havacılık, Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ve ilçelerde görev yapan 5 bin polis katıldı.

FOTO: SÖZCÜ



Günlük görevlerinin ardından "İstanbul'un huzuru" için sokağa çıkan polisler, Emniyet müdürlerinin belirlediği noktalarda bir araya geldi. "Yaya", "Trafik" "İşyeri" denetimleri için görevlendirilen ekipler, saat 20.00'de uygulamaya başladı. Yaya denetiminde görevli ekipler, amirlerin  "başlayın" talimatıyla, bir anda cadde ve sokaklara dalarak, şüpheli görülen kişileri durdurdu. Üst aramaları yapılan şüphelilerin, Genel Bilgi Tarama (GBT) sistemi üzerinden, suç kayıtlarına bakıldı. Trafikteki araçların denetlendiği çalışmada ise; ehliyet ve araç belgeleri incelenen sürücülere, alkol kontrolü yapıldı. Durdurulan araçlar ve içindekiler,  motosikletli asayiş ekipleri tarafından tek tek arandı. İşyerleri ve cafelere giren polisler, çalışma ruhsatları ve izin belgelerini kontrol etti. Kapalı alanlarda sigara içilip içilmediği denetlendi.

FOTO: SÖZCÜ



Polis ekipleri çalışmalarını sürdürürken, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, bazı ilçelerdeki uygulama noltalarını ziyaret etti. Mustafa Çalışkan, yapılan çalışmalalarla ilgili bilgi aldı.