Muhalefet, Meclis TV'nin Genel Kurul çalışmalarını eksiksiz ve canlı olarak yayınlamasını istiyor. TBMM TV halen haftanın üç günü 15.00-19.00 saatleri arasında yayın yapıyor. Genel kurul çalışsa da diğer, günlerdeki faaliyetler ekrana yansıtılmıyor. Muhalefet "Milletvekillerinin sesi kısılmasın" derken, iktidar partisi "Uzlaşma olmazsa kendi teklifimizi getiririz" görüşünü dile getirdi.

Meclis'te bugün iç tüzük için ilk toplantı yapılacak. Oluşturulan uzlaşma komisyonuna AKP'den Naci Bostancı, CHP'den Levent Gök, MHP'den Erkan Haberal ve HDP'den İdris Baluken katılacak. CHP, MHP ve HDP sözcüleri tek tek açıklama yaparak Meclis TV yayınlarının eski haline dönmesini istediler. AKP'nin yaptığı düzenleme ile saat 19.00'dan sonra tv yayınları kesiliyor. 15'te başlayan görüşmeler nedeniyle gensoru başta olmak üzere kritik görüşme ve düzenlemeler geniş kesimler tarafından izlenemiyor.

10 GÜN SÜRE SINIRI

Uzlaşma komisyonu için AKP şimdiden süre sınırı koydu. Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, 10 gün içinde çalışmanın bitirilmesini beklediklerini ifade etti. Uzaması halinde AKP komisyondan çekilmeyi planlıyor. Bu durumda AKP kendi teklifini Meclis'ten geçirmeyi hedefliyor. Elitaş, muhalefetin kendi istekleri olmazsa görüşmeleri tıkayacağı yönündeki görüşlere "Kafamıza tokmak mı vuracaklar " şeklinde tepki gösterdi. AKP'nin istediği iç tüzük değişikliğinde milletvekillerinin konuşma sürelerinin azaltılması da yer alıyor.