SOSYAL Doku Onursal Başkanı ve İlahiyatçı Nureddin Yıldız, konferans vermek için geldiği Kahramanmaraş’ta protesto edildi.
‘Çocuk evliliği’ konusunda yaptığı açıklamaları nedeniyle bazı kesimler tarafından eleştirilen Nureddin Yıldız, konferans vermek için Kahramanmaraş’a geldi. ‘İnsanlık Zaman’ adlı konferans öncesi etkinliğin yapılacağı Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nin yakınına ellerinde; ‘Maraş çocuklarına sahip çıkıyor, çalışan kadınımız namusumuzdur’ yazılı dövizler açan 30 kişilik grup, protesto gösterisi düzenledi. Sloganlar atan grup, Yıldız’ın kentte konferans vermesini istemedi. TOMA ile önlem alan çevik kuvvet ekipleri, grubu  kültür merkezine yaklaştırmadı. Bu sırada kültür merkezi önünde toplanan bir başka grup ise karşı gösteride bulundu. Yoldan geçen bazı vatandaşlar da Yıldız’ı protesto eden gruba tepki gösterdi.
Dışarıda kısa süreli gerginlik yaşanırken, yoğun güvenlik önlemi altında Nureddin Yıldız, konferansını verdi. Katılımcılara İslam dini ile ilgili bilgi veren Yıldız, gençlerin dini kurallara uygun yaşaması gerektiğini söyledi.

DHA