İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nden atlayan Erol Çetin'i intihara teşvik ettirdikleri gerekçesiyle hakim karşısına çıkan 2 kadından Hülya Uysal, yaşadıklarını "SÖZCÜ"ye anlattı. Uysal, "Onkoloji hastasıyım, kullandığım ilaçların tesiriyle araçta uyuyordum. Çığlık sesleriyle uyandım, Birinin atladığını gördüm. 'Keşke biri şaka yaptık' dese" dedi.

Habip ATAM/İSTANBUL

 

FOTO: DHA / Köprüde yaşanan dehşet anı böyle fotoğraflanmıştı.


Boğaziçi Köprüsü'nde 2 gün önce yaşanan olayda, alkollü olduğu belirtilen Erol Çetin, intihar etmek için korkuluklara çıktı. Köprü Koruma Şube Müdürlüğü'nde görevli, "müzakere" eğitimi almış, 2 polis Çetin'i intihardan vazgeçirmek için 45 dakika uğraştı. Anlık karar değiştiren Çetin bir anda kendisini boşluğa bırakarak suya çakıldı. Görevli polisler, Çetin'in trafikte seyreden bir minibüsten "Atlasana lan" diye bağırılması üzerine kendisini bıraktığını iddia etti. O araç köprü çıkışında durdurulurken içindeki 9 kişi gözaltına alındı. Arnavutköy Polis Merkezi'ne götürülen şüphelilerden 7'si serbest kalırken, Merve Ö. ve Hülya U., adliyeye sevk edildi.

"Adli Kontrol" şartıyla serbest bırakılan kadınlardan Hülya Uysal, yaşadıklarını SÖZCÜ'ye anlatarak şunları söyledi.

"Ben onkoloji hastasıyım, aldığım ilaçların etkisiyle dalmış, annemin omzunda uyuyordum. Köprüden geçerken 'Adam atlıyor' dediler, uyandım. Üzeri çıplak birinin kendisini boşluğa bıraktığını gördüm. Öncelikle böyle bir insanın yok oluşuna çok üzüldüm. Böyle bir şeyden ötürü suçlanmaksa beni kahretti. Ben Karıncayı dahi incitemem,  Eğer imkanım olsaydı, durarak o insana yardım etmek isterdim.

'EYVAH ATLAMA'


Ben o an uyandığımda, pencereden baktım. Penceden bakmam suç oldu, bunu anlamakta zorlanıyorum. Yeğenim "Eyvah atlama" diye bağırdı hatta. Köprüden çıkarken, motosikletli polisler durdurdu, trafik cezası falan yazacaklar sandım. Sonra karakola götürdüler, ama o an bile anlamadık, ne olup bittiğini. Karakola girdiğimizde, 'Kadınlar Günü' sebebiyle şaka yaptıklarını zannettim. Sonra bize bir şeyler imzalattılar, neyle suçlandığımızı fark ettiğimde adeta yıkıldım.

'KEŞKE ŞAKA DESELER'


Birileri kendisini aklamak için bir şey mi uyduruyor? anlayamadım. Minibüsteki 9 kişi benim şahidimdir. Böyle bir suçlamayı aklım almıyor; bir insan böyle bir şeyi nasıl yapabilir ki, kesinlikle suçlamaları kabul etmiyorum. Ben kimsenin intiharıma sebep olacak bir şey yapmadım.  Keşke biri çıkıp ta 'Size şaka yaptık' dese" dedi. Malülen emekli olan Uysal'ın eşi ise, "Şimdi Hülya'ya bir şey olsa, o zaman sorumlusu kim olacak" diye yaşananlara tepki gösterdi.

Erol Çetin böyle intihar etmişti;