Teknolojiseverlerin büyük ilgiyle takip ettiği Apple konferansı dün akşam Türkiye saatiyle 20:00'da yapıldı. Apple'ın iPhone 7, iPhone 7 Plus ve iWatch 2'yi tanıttığı etkinlikte aynı zamanda İOS 10'da tanıtıldı. Yeni iPhone'da başlıca öne çıkan ise su ve toz geçirmemezlik, kulaklık girişinin kaldırılması, çift kamera oldu. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus ne zaman piyasaya çıkacak sorusu da en çok sorulanlar arasında oldu.


iPHONE 7 NE KADAR?


iPhone 7’nin fiyatı 649, iPhone 7 Plus 769 dolar olarak açıklandı. Ekim ayında satışa çıkarılacak iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın Türkiye’de satış fiyatı kesin olmamakla birlikte 3600 TL ile 4900 TL olarak tahmin ediliyor.

SİYAH iPHONE'DA ÇEŞİT SIKINTISI


İphone 7’nin tanıtımı dün gece gerçekleşti. Uzun süredir merakla beklenen telefon tüm dünyada büyük bir ilgiyle karşılandı. Gelişmiş özellikleriyle dikkat çeken telefon şimdiden teknoloji meraklılarının gözdesi olmuş durumda.

32 GBLIK SİMSİYAH İPHONE YOK

Apple yeni iPhone telfonunu siyah ve jet black (simsiyah) renk tonlarında çıkardı. Oldukça şık bir görünümle gelen telefonun simsiyah modelleri ise 128 GB ve 256 GBlık modellerinde olacak. Yani 32 GB dahili depolamayla gelen iPhoneların simsiyah renk seçeneği olmayacak.

iphone 7 ve iphone 7 plus


iPHONE 7 ÖZELLİKLERİ


Konferans’ın en önemli bölümü iPhone 7’nin tanıtımı oldu. iPhone 7’nin iPhone serisine nasıl yenilikler getireceği merak ediliyordu. İşte iPhone 7’nin özellikleri:
– 4 çekirdekli 64-bit A10 Fusion çipi ilk iPhone’un işlemcisinden 120 kat daha hızlı. Çekirdeklerden ikisi yüksek verimlilik için çalışacak. Böylece yüksek işlemci gerektirmeyen işlemler bu iki çekirdek tarafından yapılacak böylece pil ömrü daha verimli kullanılacak.
– iPhopne 7 dahili hafıza olarak 32, 128 ve 256 GB seçeneklerini sunuyor.
iPhone 7’nin belleği ise 2 GB.
– iPhone 7 şimdiye kadar ki en uzun pil ömrünü sunacak. iPhone 6s Plus’a göre ortalama 1 saat daha fazla pil ömrüden faydalanılabilecek.
– A10’un grafik performansı orjinal iPhone’dan 240 kat daha güçlü.– İki arka kamera
– iPhone Home tuşu yeniden tasarlandı. iPhone 7 yeni home tuşu baskıyı duyarlı ve kullanıcıya geri bildirimde bulanabiliyor.
– Su ve toza karşı dayanıklılık!
– Yeni bir kamera sistemi. Optik stabilize ile titreşim engelleme, %50 daha çok ışık alan lens, %60 daha hızlı ve %30 daha verimli sensör dört renkli flash ve resim kalitesini 25 mili saniyede otomatik olarak yükselten akıllı görsel işleme yazılımı.
– Ön tarafta 7 MP HD camera, otomatik titreşim düzeltme
– 12 MP arka kamera, 6 elementli lens.– iPhone Plus’da 2 12 MP kamera. Bu kemeralardan biri geniş açı diğer telefoto. İki kamera sayesinde zoom yapıldığından telefoto lens ile fotoğraf çekilebilecek. Böylece yazılım ile yapılan yakınlaştırmaya göre çok daha yüksek kalite de fotoğraflar çekilebilecek. İki kameranın diğer bir avantajıda fotoğraf çekiminde derinlik etkisinin daha iyi bir şekilde yaratılması.
– Retina HD ekran %25 daha parlaklık sunacak.
– iPhone 7 biri üstte diğer altta iki hoperlöre sahip.
– Apple’ın yeni kulaklıkları ligthning soketi ile bağlanacak. Analog kulaklıklar ise bir adaptör ile telefona bağlanabilecek. Yeni kulaklıklar ve analog-lightning soketi dönüştürücüsü de iPhone 7 ile beraber kutudan çıkacak.
– iPhone 7 tanıtımı ile beraber Apple yeni kablosuz kulaklıkları tanıttı. Airpod adı verilen kulaklıkları 24 saat kullanılabiliyor. Şarj aleti aynı zamanda kulakları taşımak için de kullanılabiliyor.


iPHONE 7 ve iPHONE 7 PLUS NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?


iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın önümüzdeki ay satışa sunulması bekleniyor. Türkiye'de hangi tarihte satışa sunulacağı henüz kesinleşmese de ekim ayı içersinde satışa çıkacağı konuşulmakta.