İstanbul'da bugün kar yeniden etkili olmaya başladı. Hava sıcaklığı da özellikle Beşiktaş, Kadıköy, Bakırköy gibi kıyı ilçelerinde sıfır dereceye kadar düştü. Yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yurdun büyük bölümünde de kar yağışı etkili oluyor.


FOTO:Cihan/Arşiv - İstanbul'da kar yağışının akşam saatlerine kadar etkili olması bekleniyor.

YARIN KENTİ TERK EDİYOR


Kar yağışının yarın İstanbul'u terk etmesi bekleniyor. Perşembeden itibaren de hava sıcaklıkları 7 ile 8 derece birden artacak.

İDO'NUN İÇ HAT SEFERLERİ İPTAL EDİLDİ


İstanbul Deniz Otobüsleri de olumsuz hava koşulları yüzünden tüm iç hat seferlerini iptal etti. İDO’nun resmi internet sitesindeki yapılan duyuruya göre, hava muhalefeti nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

UÇAK SEFERLERİNDE İPTALLER VAR


Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan buün ve yarın yapılması planlanan 116 iç ve dış hat seferini iptal etti.

Konuyla ilgili olarak Türk Hava Yolları resmi internet sitesinde yer alan açıklamada şöyle denildi: “İstanbul Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'nda beklenen meteorolojik hadise ve yoğun kar yağışı nedeniyle bazı seferlerimiz iptal edilmiştir. Yolcularımızın seyahatlerinden önce uçuşlarıyla ilgili son durumu çağrı merkezimizden öğrenmelerini rica ederiz"

FOTO:DHA - Doğu Anadolu Bölgesi'nde de yoğur kar yağışı sürüyor.

 DOĞU DA KARA TESLİM


Soğuk ve yağışlı havanın etkisi altındaki Doğu Anadolu Bölgesi'nde günlük yaşam durma noktasına geldi. Ağrı kent merkezinde kar kalınlığı 76 santime çıkarken, gecenin en düşük sıcaklığı Ardahan'ın Göle İlçesi'nde sıfırın altında 27 derece oldu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, kent merkezlerindeki kar kalınlıkları Ağrı'da 76, Muş'ta 59, Erzurum'da 48, Ardahan'da 25, Kars'ta 23, Erzincan'da 16 santim olarak ölçüldü. Gecenin en düşük sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzerne Ardahan'ın Göle'de 27, Ardahan'da 20, Erzurum'da 18, Kars, Ağrı'da 15, Erzincan'da 14, Muş'ta 11, Iğdır'da 6 dereceyi buldu.

FOTO:DHA - Ağrı kent merkezinde kar kalınlığı 76 santime çıktı. Yolları kardan temizleme çalışmaları sürüyor.


Öte yandan Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı, Ardahan, Erzincan ve Iğdır'da 2 bin 500'ü aşkın yerleşim biriminin merkezlerle ulaşım bağlantısının kar yüzünden kesik olduğuna işaret eden yetkililer, yol açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

FOTO:DHA - Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu Bitlis'te park halindeki araçlar kara gömüldü. Kentte 256 köy yolu ulaşıma kapandı.

 GÜNEYDOĞU'DA KAR ESARETİ


Hakkari ve Bitlis'te etkili kar yağışı nedeniyle 361 köy ve 277 mezra yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığının 2 metreye yaklaştığı Bitlis'te park halindeki araçlar ve evler adeta kara gömüldü.

Meteoroloji uzmanları, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ tehlikesi bulunduğunu, kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiğini belirterek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli, dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.