İSTANBUL Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Başakşehir'de bulunan lüks bir dairede kilo aldırıcı ve zayıflatıcı ilaç üretip internet siteleri üzerinden satışını yaptığı öne sürülen bir kadını gözaltına aldı.

 Polis ekipleri yaptığı çalışma kapsamında kilo aldırıcı ve verdirici ilaçların internet siteleri üzerinden kolaylıkla alınıp satılabildiğini belirleyerek operasyon kararı aldı.
Başakşehir'de bulunan lüks bir sitedeki daireyi tespit eden ekipler, baskın düzenledi. Evde yapılan aramalarda 1503 kutu içerisinde kilo aldırıcı ve zayıflatıcı olarak belirtilen yaklaşık 500 kilo toz ilaç, toz ilaç koymaya yarayan 20 plastik şişe, çeşitli markalara ait 1450 boş karton ilaç kutusu, etiket ısıtma makinası, etiket yapıştırma aparatı ve çok sayıda etiket ele geçirildi.

'BOZULMUŞ VEYA DEĞİŞTİRİLMİŞ GIDA VE İLAÇLARIN TİCARETİ' İŞLEM YAPILACAK
Zayfılama ilaçlarını internetten satan şüpheli Ayşe A.(37) hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla hakkında 'Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na göre' ve 'Bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ve ilaçların ticareti' ile ilgili olarak işlem başlatıldı. Ayşe A.'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.

İNTERNETTE 85 LİRAYA SATILIYOR
Emniyet yetkilileri, Ayşe A.'nın Romanya üzerinden protein tozu ve çeşitli bitkilerin kürlerini getirdikten sonra, lüks dairede ilaç üretimi yapıp çeşitli internet siteleri üzerinden minimum 85 liradan sattığını tespit ettiklerini belirtti.

 

DHA