-JANDARMA Genel Komutanlığı'nın 177'nci kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi (JAKEM) Komutanlığı'nda tören yapıldı. Törende, JAKEM bünyesinde eğitilen at ve köpeklerin gösterisi ilgiyle izlendi.
Valilik önünde Atatürk Anıtı’na Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya’nın çelenk konmasıyla başlayan törende, sonrasında Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya tarafından Vali İlhami Aktaş’a Atatürk portreli plaket takdim edildi. JAKEM'de devam eden törene, Vali İlhami Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Kaya, İl Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Tosun, JAKEM Komutanı Jandarma Albay Şemsiddin Çetin, daire müdürleri, Jandarma personeli, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, ''Başarılarla dolu 177 köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne Yüce Milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliği ile kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun takdirini kazanmıştır. Jandarma Genel Komutanlığı personeli olarak bizler, ulusumuzun bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azmindeyiz. Türk Milleti’nin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran Türkiye Cumhuriyeti Jandarması, kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında; gece-gündüz, sıcak-soğuk, yağmur-çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yerleşik kurum kültürü ve kimliğine sahip personeli ile Jandarma; üstün birlik ve silah arkadaşlığı ruhu, vatandaşa insan merkezli, adaletli, sevgi ve şefkatle, birleştirici ve kucaklayıcı yaklaşımı ile her zaman halkının yanında yer almıştır” dedi. 
Alkaya, Jandarma’nın, üstün vazife anlayışı, sarsılmaz disiplini, etkili ve gerçekçi eğitimi, yüksek fiziki ve moral gücü ile kutsal vatan toprakları üzerinde görev yaptığı her noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin gücü ve teminatı olduğunu vurguladı. Jandarma Genel Komutanlığı’nın tüm personeli görevlerini icra ederken ve hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas almakta olduğunu belirten Alkaya, her türlü çözüm ile tedbiri hukuk düzeni içinde bulmakta olduklarını da kaydetti.
Jandarma’nın yurdun her köşesinde halkla iç içe olarak, büyük bir özveri ve heyecanla görev yaptığını ifade eden Alkaya, bu yönüyle de devletin halka açılan penceresi konumunda olduğunu söyledi. Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericileri olduğunu belirten Alkaya, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimsediklerini ifade etti.
Konuşmanın ardından Jandarma Teşkilatı'nın tarihçesi okundu. Programda, JAKEM bünyesinde eğitilen at ve köpeklerin gösterisi izlendi. Arama ve kurtarma, koruma ve narkotik köpeklerinin gösterisi ve atların ip atlama, katılımcılar tarafından büyük alkış aldı.

FOTOLU

  

DHA