Her yıl ulusların ve halkların kardeşliği, silah ve orduların azaltılması, ve barış kongreleri düzenlemek için en çok çaba sarf eden kişilere layık görülen Noben Barış Ödülü bu yıl Juan Manuel Santos'a verildi. Peki Juan Manuel Santos kimdir?

10 Ağustos 1951 yılında doğan Juan Manuel Santos Calderón, 7 Ağustos 2010 yılından bu yana Kolombiya Devlet Başkanı'dır. Daha önce Dış Ticaret, Maliye Bakanı ve Milli Savunma Bakanı olarak görev yaptı.

1991 yılında devlet başkanı Cesar Gaviria idaresi sırasında Dış Ticaret Bakanı oldu. 1992 yılında dört yıllık bir süre için Ticaret ve Kalkınma VII Birleşmiş Milletler Konferansı Başkanı olarak atandı. 1999 yılında Latin Amerika ve Karayipler (ECLAC) Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu Başkanı olarak atandı ve 2001-2002 dönemi için Corporación Andina de Fomento (CAF) Direktörü olarak görev yaptı.

20 Haziran 2010 seçimlerinde ikinci turdan sonra Juan Manuel Santos Calderon resmen Kolombiya Başkanı seçildi.

Ailesi


Santos Kolombiya'nın önde gelen ailelerinden birinin bir üyesidir. Onun büyük amcası Eduardo Santos 1938 yılından 1942'ye kadar Kolombiya Devlet Başkanı ve ülkenin önde gelen gazetesi El Tiempo'nun sahibi ve Müdürüydü. Babası Enrique Santos Castillo gazetesi editörü olarak 50 yıl çalıştı. kuzeni Francisco Santos ülkenin Başkanı olarak Alvaro Uribe'nin iki dönem boyunca Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Juan Manuel Santos Maria Clemencia "Tutina" Rodriguez ile evlidir. Martín, Maria Antonia ve Esteban isimli üç çocukları vardır.İLGİLİ HABERNobel Barış Ödülü nedir, kimlere niye verilir?Nobel Barış Ödülü nedir, kimlere niye verilir?