ANTALYA'da 8 yıl önce kurulan Hip-Notics Cable-Ski Park, dünyanın dört bir yanından kablolu su kayağı (wake board) sporu tutkunlarını ağırlıyor.
Manavgat İlçesi sınırlarında bulunan Hip-Notics'teki 3 gölette, suyun üstüne çekilen kabloların yardımıyla su kayağı yapılıyor. Almanya, İngiltere, Hollanda, Fransa başta olmak üzere Avrupa'nın farklı ülkelerinden kablolu su kayağı yapmak isteyenler, Antalya'yı tercih ediyor.
Hip-Notics işletmecisi Barış Özoral, sezon hazırlıklarıyla ilgili birçok sürprizleri olduğunu söyledi. Wake board tutkunlarını ülke etkinlikleri adı altında Hip-Notics'te buluşturmak için hazırlandıklarını kaydeden Özoral, "Mayıs ayı içinde Rus wake board tutkunlarını 'Rusya günleri'nde bir araya getireceğim. Hemen ardından Almanya, Hollanda, İngiltere gibi ülke gruplarını burada ağırlayacağız" dedi.
Bu yıl 9'uncu yaz sezonunu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Özoral, "İklimsel farklılığımızdan dolayı yılın 12 ayı açık olan bir tesisiz. Dünya üzerindeki rakiplerimizden bizi ayıran başlıca farklılık iklimimiz. Bundan önceki yıllarda ülke kampları üzerine çalışıyorduk. Danimarka ve Almanya'yı kapsayan çocuk kampları gerçekleştiriyorduk. Bu yıl zor bir sezon yaşayacağımız ortada. Açığı kapatmak için çok çalışıyoruz. 8, 9 yıllık birikimle topladığımız müşterilerimizi başka ülkelerdeki rakiplerimize kaptırıyoruz. Buna üzülüyoruz" diye konuştu.
WAKE BOARD NEDİR?
Bir teknenin dümen suyunda yapılan su kayağına 'wake board' deniliyor. Genelde bir sürat motoruna bağlanan iki halat, ucunda tutunmak için bir aparat, ayaklara da iki kayak bulunuyor. Sporcuyu, tekne yerine mekanizmaya bağlı çelik kablo çekiyor. Amatörler kaymayı öğrenmek için özel kurslar alabiliyor. Profesyoneller ise kayak üzerinde yaptıkları akrobatik hareketlerle izleyenleri kendilerine hayran bırakıyor.

 

DHA