1 Temmuz 2016 Cuma akşamı İslam aleminde Kadir Gecesi kutlanacak! Kadir Gecesi namazı da bu akşam kılınacak. Peki Kadir gecesi nasıl kılınır ve bu mübarek gecede hangi camiler açık olacak, hangi camiler hizmet verecek? Kadir Gecesi namazını Camide kılmak isterseniz aşağıdaki bağlantı ile erişebileceğiniz diyanetin cami bilgileri sayfasından bu akşam açık olan camileri öğrenebilirsiniz.

Söz konusu sayfada Ülke, İl, ve İlçe bilgileri ile Faaliyet Türü menüsünde "Kadir Gecesinde Açık Kalaak Camiler" seçeneğini işaretleyerek belirttiğini il ve ilçedeki hizmet verecek camilerin bilgisini görebilirsiniz.

Kadir gecesi açık camileri öğrenmek için tıklayınız

kadir gecesi açık camiler

KADİR GECESİ DUASI


Euzu Billahi Mineşşeytanirracim Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım peygamberimiz Hz.Muhammed'e ve aline evladu iyaline salatu selam ve esenlikler eyle)

Ey talihsizlerin sığınağı, Ey âcizlerin güç kaynağı, Ey dertlilerin tabibi, Ey yolda kalmışların yol göstereni!, Ey çaresizler çaresi! ve Ey her duada bulunana icabet eden ululuk tahtının Sultanı!
İçinde bulunduğumuz bu Kadir Gecesi hürmetine bizleri affeyle Ya Rabbi! Devamı için tıklayınız...

KADİR GECESİ NAMAZI NASIL KILINIR?


Bu özel geceden kılınan Kadir Gecesi nemazı 2 rekattan başlayıp 12 rekat veya 100 rekata kadar Kadir Suresi ile birlikte kılınır. Kadir Gecesi namazı 4 rekat veya 12 rekat olarak kılınır. Birinci rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi, 2. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi, 3. rekatta Fatiha ile 3 Kadir suresi ve 4. rekatta Fatiha ile 3 İhlas suresi şeklindedir. Devamı için tıklayınız...

KADİR GECESİ MESAJLARI


- Kardeşliğin kalıcı olduğu, sevenlerin bir araya geldiği mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi bahşedildiği nice kandillere...

- Ağaçlardan dökülen her bir yaprak duacınız; Kur'an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Kadir Geceniz mübarek olsun.

- Samimiyetle iman edenler; kalplerini her türlü günah ve nifaktan arındıranlar; dürüstlükle ve tatlılıkla konuşanlar, tamahkarlıktan uzak duranlar, gerçekten mutluluğa ererler. Kadir Geceniz mübarek olsun.

- Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler... İyi kandiller

KADİR GECESİ MESAJlARININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ