MERSİN'e bir dizi ziyaret için gelen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yapımı süren Şehir Hastanesi'nde incelemelerde bulundu. Bakan Elvan, "Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı başında, Türkiye'nin ilk Şehir Hastanesi'ni açacağız" dedi.
Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, merkez Toroslar İlçesi'nde yapımı süren ve hizmet vermeye başladığında Türkiye'nin hizmete açılan ilk 'Entegre Şehir Hastanesi' olacağı belirtilen 'Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'nde incelemelerde bulundu. Bakan Elvan'a Vali Özdemir Çakacak, Ak Parti Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özcan, inşaatı yapan şirket yetkilileri eşlik etti.
İnşaat alanının ardından hazırlanan örnek odaları da gezen Elvan, yetkililerden bilgi aldı. İnşaat bittiğinde Türkiye'nin en büyük hastanesi olacağını ifade eden Elvan, "Türkiye'nin ilk şehir hastanesi olacak. Yaklaşık 370 bin metrekare kapalı alana sahip. Antalya Havalimanı Terminal binalarının yaklaşık 5 katı, İzmir'de yeni yaptığımız terminal binalarının 2.5 katı büyüklüğünde. Yatak kapasitemiz bin 294. Bunun altını çiziyorum, yüzde 70'i tek yataklı oda, kalan yüzde 30'u çift kişilik oda olacak. Önümüzdeki 45 gün içerisinde, tüm teknik çalışmalar tamamlanacak. 1 Ağustos itibariyle makine, teçhizat ve diğer donanımların testleri olacak. 2 aylık süreç içerisinde test süreci tamamlanacak. Eylül ayı sonu ya da Ekim ayı başında Türkiye'nin ilk Şehir Hastanemizi açacağız. Bu hastanedeki başarımız diğer hastanelerde sürecek" dedi.
TÜRKİYE DÜNYA BİRİNCİSİ
Uluslararası bir çalışmaya göre, 2015 yılında kamu, özel kesim iş birliği projesi alanında ve yapım aşamasında Türkiye'nin dünyada birinci sırada yer aldığını söyleyen Elvan şöyle konuştu:
"47 milyar dolarlık projesiyle, tüm kamu özel iş birliği projelerinin de yüzde 40'ını içeren bir yapısı olması sebebiyle dünyada birinci sırada yer alıyor. Kamu özel kesim iş birliği alanında Türkiye'nin üstüne yok. Bu bir anlamda Türkiye'ye olan güvenin göstergesidir. Türkiye istikrar içinde olmasaydı, Türkiye'ye bu güven olmasa, kamu özel kesim iş birliği çerçevesinde bu hastaneler, köprüler, tüneller yapılmazdı. Mersin sağlık turizmi açısından Türkiye'nin en önemli merkezlerinden birisi olacak. Bin 294 yatak kapasitesi ve mevcut yatak kapasitesini dikkate aldığımızda, yaklaşık 2 bin 600 yatak kapasitesi sadece Mersinlilere değil, diğer illerden ve yurt dışından sağlık turizmi çerçevesinde gelen turistlere hizmet verecek."
MERSİN'E 2 SÜRPRİZ
Mersin Üniversitesi Hastanesi'ne Onkoloji Hastanesi yapacaklarını kaydeden Elvan, "Kalkınma Bakanı olarak ilk imzaladığım olurdan bir tanesi. 136 yatak kapasitesi olan, 43 milyon proje tutarı olan hastane yapımına hızla başlayıp, inşaat çalışmalarını 2017 yılı sonunda tamamlayacağız. Makine, teçhizat ve diğer eksiklikleri 2018 yılı başlangıcında tamamlayıp 2018 yazında hizmete açacağız. Diğer süpriz Değirmençay barajı. 200 milyon proje tutarı var ve toplam 3 bin 131 hektarlık alan sulanacak. İçme suyu da temin edeceğiz. Mersin'in en büyük ve önemli barajından biri olacak. İlk imzayı attım, diğer bakanlar da imzalarsa yatırım programına alacağız" diye konuştu.

DHA