ESNAFI ZİYARET ETTİ
Mersin programının devamında Muğdat Camisi'nde teravih namazını kılan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, daha sonra esnaf ziyaretinde bulundu. Vali Özdemir Çakacak, Ak Parti Milletvekilleri Yılmaz Tezcan ve Hacı Özkan’ın da eşlik ettiği programda Bakan Elvan, ilk olarak bir kuruyemiş dükkanını ziyaret etti. İşyeri sahibi ile bir süre sohbet eden Elvan işlerin yolunda gidip gitmediğini sordu. İşlerin önceki Ramazan ayına oranla daha durgun olduğu cevabını veren esnaf, Bakan Elvan ve beraberindekilere cezerye ikram etti.
Bakan Elvan, daha sonra kaynamış mısır satan çocuğun tezgahına gitti. Çocuğu öpüp beraberindekilere mısır ısmarlayan Elvan, tezgahın başına geçti. Bakan Elvan, kazandan kaynamış mısırları alıp üzerine tuz döktükten sonra çevredekilere ikram etti. Tanesi 1 lira olan mısırdan yaklaşık 20 tane alan Elvan, çocuğa 100 lira verdi. Oradan ayrılıp bir markete giren Bakan Elvan, kasiyerle sohbet edip derdini dinledi. İstekleri not ettiren Elvan, sorunu olan kişilerin cep numaralarını alıp ilgileneceklerini söyledi. 
Daha sonra cami karşısındaki çay ocağına giden Elvan, burada vatandaşın derdini dinledi. Çay içip vatandaşla sohbet eden Elvan’a burada da esnaf tarafından baklava ve cezerye ikram edildi.
Yaklaşık 1 saatlik ziyaretin ardından Bakan Elvan, Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenecek olan sahur programı için oradan ayrıldı.

DHA