AKP Milletvekilleri, PKK'nın son günlerde Güneydoğu AKP İlçe Başkanlarına yönelik düzenledikleri suikastları sozcu.com.tr'ye değerlendirdi.

İLGİLİ HABERÜst üste suikastlar!Üst üste suikastlar!


AKP Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, tedbirler alındığını ancak örgütün cinayet işleme kaabiliyetinin hala var olduğunu belirterek şunları söyledi: "En son 500'ün üstünde militanını kaybeden örgüt aldığı yenilginin ardından halkı sindirmeye çalışıyor. Kandil'den gelen talimatla AKP'de siyaset yapanları hedef alıyor. İl ve ilçe teşkilatlarına yönelik tedbirler alınıyor. Ancak örgüt kalabalık gruplarla evlere, işyerlerine gidip vahşice cinayetler işliyor. Her cinayet Kürtlerle Türklerin kardeşliğine kurşundur, bu milletin üniter birliğine sıkılmış kurşundur. Biz bölgeye gittiğimizde devletin aldığı tedbirleri görüyoruz. Ancak binlerce politikacıdan bahsediyoruz. Hepsi için çok üst düzey koruma yapmak mümkün değil."

Emniyet eski Genel Müdürü ve AKP Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal da kökü kazınıncaya kadar terörle mücadeleden asla taviz verilmeyeceğini belirterek şöyle konuştu: "Lokal tedbirler alınıyor. Güvenlik endişesi duyan varsa polise müracaat eder. Bu durum sadece parti yöneticileri için değil, vatandaşlar için de geçerli. AKP terörle mücadeleyi yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edecek.