"BABASIZ BÜYÜDÜM" DİYE AĞLADI
Karaman Ağır Ceza Mahkemesi'nde savcının mütalaasını bildirmesinin ardından mağdur avukatlarına söz verildi. Avukatlar, soruşturmanın genişletilmesini Ensar Vakfı ve KAİMDER'in yurtlarının denetlenmesiyle ilgili Karaman Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında da işlem yapılmasını, ayrıca dosyayı incelemek için süre talebinde bulundu.
Mahkeme avukatların ardından sanık Muharrem B.'ye son sözlerini sordu. Suçsuz olduğunu ileri süren Muharrem B., ''Bana iftira attılar. İki yıl Ensar Vakfı'nda, 3 yıl KAİMDER'de kaldığım dönemlerde benimle ilgili hiç bir şikayette bulunan olmadı. Bu çocuklar 6 ay yalnız kaldılar. Bunlar kendi aralarında cinsel ilişkiye girmişler. Ben aileleri uyardım fakat aileler beni dinlemedi. Benim hakkımda şikayette bulundular'' dedi.
Sanık Muharrem B.'nin son savunması yaparken bir ara babasız büyüdüğünü söyleyip ağlayarak, ''Ben çok üzgünüm, babasız büyüdüm. Bu yüzden de çocuklara hep babalık yapmaya çalıştım. Çocuklara kendi cebimden hep masraf ettim. Ben onların anne babası gibi oldum'' diye konuştu. Muharrem B., duruşmada çocuklar ve çocukların annesi ve babalarıyla birlikte olmasını istediğini yineledi.
EŞİ DE TANIKLIK YAPTI
Mahkemede tanık olarak dinlenen sanık Muharrem B.'nin eşi H.B. ise boşanma davalarının sürdüğünü belirterek, ''Boşanma davamız sürüyor. Bu olaylar ortaya çıkmadan evden ayrılmıştım. Evdeki adamla, dışarıdaki adam bir değil. Çok farklıydı. Bana çok kötü davranıyordu'' dedi.
Duruşma karar için ara verildi.
AK PARTİLİ VEKİLLER: KİM YAPARSA YAPSIN KARŞISINDAYIZ
Duruşmayı izlemeye gelen Ak Parti milletvekilleri Cahit Özkan, Ayşe Sula Köseoğlu, ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, duruşma sırasında adliye önünde basın mensuplarına açıklama yaptı.
Karaman'da görülen davanın Türkiye'nin de taraf olduğu Avrupa Konseyi Çocukların Cinsel Sömürü ve İstismarına Karşı Korunması Sözleşmesi'ne uygun olarak yapıldığını söyleyen Cahit Özkan, sanığın sıfır toleransla en ağır cezayı almasını istedikleri ve bu nedenle de davaya müdahil olmak için talepte bulunduklarını belirtti. Ak Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt da "Bizler anne olarak bunların takipçisiyiz. Hiçbir çocuğumuzun göz yaşı aksın istemezken, böyle bir şeye mağdur olmasını asla kabul edemiyoruz. Şiddetle kınıyoruz'' dedi.
Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ise, araştırma komisyonu olarak bu tür olaylarla ilgili bütün hassasiyeti göstereceklerini belirtti. Köseoğlu, Ak Parti olarak 2014 yılında Türk Ceza Kanunu'nda cinsel dokunulmazlıklara karşı suçlara yönelik cezaları artıran bir düzenleme yaptıklarını ifade etti.
Ensar Vakfı'ndaki cinsel istismarla ile ilgili soru üzerine Köseoğlu, ''Bunlar bizim konumuz değil. Biz çocukların yararı için buradayız. Biz burada çocukların yüksel menfaati için geldik. Ensar Vakfı avukatları açıklama yaparsa yapsın. Biz mağdur çocuklar için buradayız. Çocuklara yönelik her türlü cinsel istismarı kim yaparsa yapsın karşısındayız. Biz mazluma da kimlik sormayız, zalime de kimlik sormayız. Kim yaparsa yapsın, karşısındayız. Kime yapılıyorsa yapılsan yanındayız. Çocuklarımızın yüksek menfaati için buradayız'' dedi.
Çevredekilerin, Ensar Vakfı ile ilgili tepkilerin yükselmesi üzerine milletvekilleri, çocukların menfaati için burada olduklarını belirterek adliye binasının içine girdi.

DHA