ADANA'da geçen 9 Şubat'ta, otomobil kiralama işi yapan 27 yaşındaki Özkan Aktürk'ü öldürüp, ağabeyi 29 yaşındaki Mehmet Salih Aktürk'ü yaralayan 35 yaşındaki Ali Soran, ömür boyu ve 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, "Ben ateş etmesem onlar beni öldürecekti" diyerek kendini savundu.
Merkez Seyhan İlçesi'nde oto kiralama işi yapan Özkan Aktürk ile ağabeyi Mehmet Salih Aktürk, 9 Şubat'ta, Gülbahçesi Mahallesi'nde işyerini kapatıp eve gitmek için yürümeye başladı. İçerisinde Ali Soran ile yeğeni 17 yaşındaki O.S.'nin bulunduğu 01 EAD 21 plakalı otomobil, Aktürk kardeşlerin yanına yaklaştı. Ali Soran da tabancayla Aktürk kardeşlere kurşun yağdırdı. Yaralanan kardeşlerden Özkan Aktürk kaldırıldığı hastanede öldü. Aktürk kardeşler ile aralarında araç kiralama işinden kaynaklıpara tartışması olduğu belirlenen Ali Soran ile yeğeni 8 gün sonra saklandıkları evde yakalandı. Ali Soran cinayeti yeğeninin işlediğini öne sürerken, O.S. ise amcasının suçu üzerine yıkmaya çalıştığını söyledi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan Ali Soran tutuklanırken, O.S. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Ali Soran hakkında kasten öldürme suçundan ömür boyu, öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıla kadar, O.S. hakkında da cinayete yardım suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne dava açtı.
'ATEŞ ETMESEM BENİ ÖLDÜRECEKLERDİ'
Adana 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıkan Ali Soran, kendini şöyle savundu:
"Mehmet Salih Aktürk ile oto kiralama işinde ortaklığımız vardı. Ağabeyim Ramazan ile ortak bir arabamızı güvenerek Mehmet Salih Aktürk adına tescil ettirmiştim. Sonra ortaklık bitti. Söz konusu arabayı satmak isterken arabanın üzerinde 35 bin liralık rehin olduğunu öğrendim. Mehmet Salih Aktürk'ten paramı istedim. Kimseyi tehdit edip haraç istemedim. Olay günü yanımda yeğenim O.S. ile arabamla eve gidiyordum. Bu sırada Mehmet Salih Aktürk elinde sopa ile bize doğru geliyordu. Yanında 2 kişi daha vardı. Arabanın kapısını açmaya çalıştılar. Özkan Aktürk de elinde silahla bize doğru geliyordu. Mehmet Salih ve Özkan Aktürk saldırıp ağır küfürler etti.Tabancayı çekip arabanın camından kendimi korumak için yere doğru ateş ettim. Öldürme ve yaralama amacım yoktu. Silahla ateş etmesem onlar beni öldürecekti. Olaydan sonra korkup kaçtım. Yeğenimin suçu yoktur, korktuğum için ona suçu üstlenmesini söyledim. Pişmanım."
O.S. ise amcası ile kavga eden kişileri ayırmaya çalıştığını, silah ateşlenince korkup kaçıp saklandığını söyledi. Olayda yaralanan Mehmet Salih Aktürk de, Ali Soran'ın 3 ay işyerinde çalıştığını ortak olmadıklarını anlattı. Araba satışı konusunda anlaşmazlık yaşadıkları Ali Soran'ın kendisinden fazla para istediğini öne süren Aktürk, "Arabadan kaynaklı Ali Soran benden 35 bin lira yerine 60 bin lira istiyordu. Ben bunu haraç olarak değerlendirdim" dedi.
Ali Soran'ın tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

DHA