Fatih YILMAZREŞADİYE(Tokat), (DHA)- TOKAT`ın Reşadiye İlçesi`nde 20 gün önce kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı`yı arama çalışmaları, Tokat İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince sürdürüldü. Çocuklar Kelkit Çayı`nda yarın son kez aranacak.
Reşadiye`de Çermik Mahallesi`nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, 20 gün önce sabah evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar bulunamadı. Bunun üzerine aileler saat 14.00`de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp oldukları anons edildi. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kamera kayıtları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik Mahallesi`nde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı`na düşme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı. Ancak, çocuklara ulaşılamadı.
"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"
Aramaların 20’nci gününde AFAD ekipleri arama çalışmalarına ara verirken Kelkit Çayı`nda ve ormanlık alanda 100 kişilik İl Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekipleri taramaları sürdürdü. Polisler ormanlık alanda kayaların ve çalılıkların altları kontrol ederek kaybolan çocuklardan bir iz bulmaya çalıştı.
"KELKİT ÇAYI SON KEZ ARANACAK"
Bir dizi ziyaretler için Tokat’a gelen Ak Parti Tokat Milletvekili ve Grup Başkanvekili Coşkun Çakır, ziyaret ettiği Reşadiye İlçesi`nde,  Vali Cevdet Can, Kaymakam Faruk Erdem ve İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman’dan yapılan arama çalışmaları hakkında bilgi aldı. 1 saat süren toplantı ardından Çakır çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çakır, şöyle dedi:
DHA