NAHCİVAN Özerk Cumhuriyeti'nden geldiği Iğdır'da cinayete kurban giden evli ve 3 çocuk babası 45 yaşındaki Asef İmanov'un cesedi, Türkiye- Ermenistan sınırını çizen Aras Nehri'nde bulundu. Ermenistan tarafından görülen İmanov'un cesedi, Türk yetkililerine teslim edildi. Yaklaşık 2 ay sonra babasının cesedini oğlu Gafur İmanov, kazak ve ayakkabısından tanıdı.
Otomobili ile Nahcivan- Iğdır arası yolcu taşımacılığı yapan Asef İmanov, 30 Mart günü Iğdır'da esrarengiz biçimde ortadan kayboldu. Bunun üzerine Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ikinci sınıf öğrencisi olan oğlu Gafur İmanov, en son Zübeyde Hanım Bulvarında güvenlik kameraları tarafından tespit edilen babasının bulunması icin Emniyet'e başvurdu.
Bu sırada cinayetle ilgili olarak Nahcivan'da gözaltına alınan Ziyafet Aliyev, Iğdır'a getirildi ve yer tespiti yapıldı. Asef İmanov’u öldüren ve Bayraktutan köyündeki su kanalına attığını söyleyen Aliyev’in ifadesi üzerine, Jandarma ile AFAD ekipleri, Aras nehrine dökülen kanal boyunda arama yaptı. Türkiye- Ermenistan sınırını oluşturan Aras Nehri üzerinde botla ve çubuklarla 4 gün yapılan aramalardan sonuç alınmayınca çalışmalar sonlandırıldı.
Aras Nehri'nin geçtiği Ermenistan tarafında bir erkek cesedi bulunması üzerine Türk makamlarına bilgi verildi. Türkiye- Ermenistan sınırında bulunan sadece bu tür görüşmeler için açılan Alican Sınır Kapısından giriş yapan Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen başkanlığındaki heyet, yaptığı görüşmelerin ardından nehir suyunda bekletilen cesedi protokolle teslim aldı. Heyete bulunan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ikinci sınıf öğrencisi Gafur İmanov, cesedi büyük ölçüde çürüdüğü için babasını kazak ve ayakkabısından teşhis etti. Türk tarafına getirilen cesed, Melekli Belediyesi'ne ait cenaze aracına konularak Iğdır Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yapılan işlemlerin ardından Azeri İmanov'un cesedi, aileye teslim edildi ve toprağa verilmek üzere Nahçıvan'a götürüldü.

DHA