BALIKESİR'in Havran İlçesi'nde gıda, giyecek ve kırtasiye malzemesi yardımı yapan Kayserili işadamları, Çanakkale Savaşı Kahramanı Kocaseyit'in adını taşıyan bir ilkokula da ek derslik yapımı için söz verdi. Bunun üzerine Valilik ile işadamları arasında ek derslik yapımı için protokol imzalandı.
Kayserili işadamları Şemsettin Nursaçan, Mehmet Özkınacı, Seyit Demir, Özer Bostancı ve Mehmet Tazecioğlu; Çanakkale Savaşı Kahramanı Kocaseyit'in ismini taşıyan köye gıda, giyecek ve kırtasiye malzemesi yardımı yaptı. Yardımlar için Büyükşehir Yasası'ndan önce köy olan Kocaseyit Mahallesi'nde tören düzenlendi. Kayserili işadamlarının yanı sıra törene; Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Bursa Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Seyfullah Saldık, Bakım Okulu ve Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Akyürek, Balıkesir'deki Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanı Tuğgeneral Şenol Alkış, Balıkesir Cumhuriyet Başsavcısı Sadık Bölek, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Ömer Arık, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı katıldı.
İlk olarak Çanakkale Kahramanı Seyit Ali Çabuk'un mezarı başında dua edildi. Ardından mahalledeki müze gezildi. Daha sonra Kocaseyit İlköğretim Okulu'na geçildi. Okul Müdürü Yaşar Erdem, Balıkesir Valisi Mustafa Yaman'a okul hakkında bilgi verdi; yeterli derslik bulunmaması nedeniyle ikili eğitim yapıldığını söyledi. Bunun üzerine Vali Yaman, gerekli derslik sayısını öğrendi. İşadamlarından ihtiyaç duyulan 8 derslik sözünü alan Vali Yaman vakit kaybetmeden okulda protokol yapıldı. Ardından okul gezildi, öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Vali Mustafa Yaman, "Kayserili işadamlarımız geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda Kocaseyit mahallemizde hayır yapıyorlar. Bu sene farklı bir sevince ortak olduk. Kayserili işadamlarımız okulumuzun yeterli olmadığını gördüler. Hükümetimiz bütçeden en fazla payı eğitime verse de, hayırseverlerimizin de bu şekilde desteği oluyor. Yeri gösterdik ve protokolümüzü yaptık. Önümüzdeki eğitim öğretim yılında tarih olarak da belirlediğimiz Havran'ımızın kurtuluş günü olan 8 Eylül'de açılışını yapacağız" dedi.

DHA