Türkiye dün tarihinin en kanlı saldırılarından birisini daha yaşadı. Kayseri’de çarşı iznine çıkan silahsız ve sivil askerleri taşıyan halk otobüsüne dün sabah saatlerinde bombalı araçla saldırı düzenlendi. Hain saldırıda 14 asker şehit oldu 55 asker de yaralandı. 7 askerin cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı. İşte Kayseri şehitlerinin isimleri...

kayseri-sehitleriŞEHİTLERİN İSİMLERİ


Kayseri'deki hain saldırıda şehit olan askerlerin isimleri şöyle: Yunus Emre Duran, Abdulsamet Özen, Kamil Tunç, Hasan İlhan, Kenan Döngel, Mustafa Cihan, Fehmi Barçın, Raşit Yücel, Ahmet Taş, Muhammet Ali Ocak,  Göksel Ağaçyetiştiren, Uğur Korkmaz, Arif Tuğ ve Serdar Amak.

15 KİŞİ GÖZALTINDA


Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Başsavcıvekili Mustafa Arslantürk nezaretinde 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 7 kişinin gözaltına alındığını 5 kişinin de arandığını söyledi. Soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Arslantürk ise akşam yaptığı açıklamada 8 kişinin daha gözaltına alındığını belirtti. RTÜK, Başbakanlık tarafından saldırıya ilişkin geçici yayın yasağı getirildiğini duyurdu. Teröristin PKK'lı olduğu, üzerinden sahte kimlik çıktığı ve gerçek kimliğinin belirlendiği kaydedildi. Terör örgütü PKK'da ‘Çektar' ve ‘Botan' kod adlarını kullanan teröristin bağlantıları ortaya çıkarılıyor.

FOTO:DHA FOTO:DHA


Kayseri’deki hain saldırıda şehit olan 14 askerden 7’sinin naaşı, yapılan törenle memleketlerine uğurlandı. 2. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığında düzenlenecek olan törene, Mili Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül katıldı.

Memleketlerine gönderilecek olan 7 şehidin isimleri şu şekilde: “Piyade Er Yunus Emre Duran (Kırşehir doğumlu, Ankara'da yaşıyor), Piyade Çavuş Fehmi Barçın (Bursa/İstanbul'da yaşıyor), Piyade Er Serdar Amak (İzmir), Sıhhiye Er HASAN İlhan (Denizli), İstihkam Er Kenan Döngel (Sinop/Ailesi Ereğli'de yaşıyor ), Muhabere Onbaşı Abdülsamet Özen (Kocaeli), Sıhhiye Er Kamil Tunç (Afyonkarahisar)”.