Foto: CİHAN





 Başak KAYA/ANKARA

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun listesi saat 19.00 sıralarında geldi. Kılıçdaroğlu 104 kişiden oluşan geniş bir liste hazırladı. Listesinde 5 MYK üyesi yer almadı. Sağ tabandan gelen ve çok eleştirilen Mehmet Bekaroğlu ile Seyhan Erdoğdu ve başvuruda bulunmayan Sencer Ayata, Yakup Akkaya, Ercan Karakaş'a listede yer verilmedi. Kılıçdaroğlu eski PM üyelerinin 30’unu da yeni listesine almadı.

 

Kılıçdaroğlu’nun 104 kişiden oluşan geniş anahtar listesinden il başkanları da 52’lik dar anahtar çıkardı. Bu liste Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde yapıldı. Mevcut PM üyelerinin 43’ü listelerde yer bulamadı. 21 milletvekili ise listeye girdi.

Eski vekil Mustafa Moroğlu, deneyimli siyasetçi Hakkı Suha Okay, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun Danışmanı Ekrem Kerem Oktay, PM üyesi Gülseren Onanç, eski milletvekili Ali Özgündüz, Eski Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, stratejist Cenk Sidar, eski milletvekili Çetin Soysal, Dr. Hüsnü Süslü, Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Eczacı Gamze Taşçıer, Bilişim uzmanı eski milletvekili Erdal Aksünger listede yer aldı.

MYK'DAN SEKİZ İSİM ALDI

Genel Başkan Yardımcıları Gürsel Tekin, Bülent Tezcan, Selin Sayek Böke, Veli Ağbaba, Tekin Bingöl, Enis Berberoğlu, Haluk Koç, Sezgin Tanrıkulu listede yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’te Yüksek Disiplin Kurulu listesine girdi. Kastamonu milletvekili Caner Yenidünya, arama konferanslarının mimarı Özkan Yıldız da listede bulunuyor.

BEKAROĞLU YOK YOL ARKADAŞI VAR

Örgütün eleştirilerinin merkezinde duran Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu listelere giremedi. Ancak Bekaroğlu ile birlikte CHP’ye gelen HAS Parti üyesi Zeki Kılıçarslan Bilim Kültür Platformu’ndan listeye girdi.