CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Şimdi ben Ahmet Davutoğlu'na Çaycuma’dan 'hodri meydan' diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, yiğitsen sen de kaldır" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde partililer tarafından karşılandı. Devrek'te bir çay bahçesinde vatandaşlarla buluşan Kılıçdaroğlu, Devrek simidi ve gözlemesi ile kahvaltı yaptı. Vatandaşlarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, daha sonra Gökçebey İlçesi'ne geçerek partisinin İlçe Başkanlığı binasının açılışını yaptı. Kurdeleyi kestikten sonra partinin önünde toplanan vatandaşlarla tokalaşan, esnafla sohbet eden Kılıçdaroğlu, Çaycuma İlçesi'ne geçti.

DOKUNULMAZLIKLAR

Çaycuma Belediyesi'nin toplu temel atma ve açılış töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, dokunulmazlıklar konusuna değindi. CHP olarak kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlıkların kaldırılmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Neden korkuyoruz biz? Açık ve net söylüyorum. Kürsü dokunulmazlığı hariç dokunulmazlık kalksın. Şimdi 'Dokunulmazlığı kaldıracağız' diyorlar. Kemal Kılıçdaroğlu ve onun milletvekilleri diyor ki: Bizim dokunulmazlığımızı kaldırın. 'Kaldıracağız' diyorlar. Ama Davutoğlu diyor ki: Benim dokunulmazlığımı kaldırmayın, ben dokunulmaz olayım. Şimdi ben Ahmet Davutoğlu'na Çaycuma’dan 'hodri meydan' diyorum. Ben dokunulmazlığımı kaldırıyorum, yiğitsen sen de kaldır. Adam gibi adamsan kaldırırsın dokunulmazlığını. Neden korkuyorsun sen? Ahmet Davutoğlu dokunulmazlığının kaldırılmasından niçin korkuyor? Terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı için korkuyor. 'Birisi gelir yakama yapışır, sen terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptın derse ben ne diyeceğim' diye korkuyor. Ben de söylüyorum zaten. Sen ve arkadaşların terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptınız. Bir ilçede kamyon üzerinde kalaşnikof dağıtılacak, Vali’ye talimat verecekler, 'Bunlara kimse dokunmasın.' Bunun hesabı sorulmayacak mı? Soracağız hesabını. Hiç kimse endişe etmesin. Dokunulmazlık konusunda hiçbir çekincemiz yok. Açık ve net söylüyoruz. 'Sayın Davutoğlu, sen ve yolsuzluk yapan bakanların, onların da dokunulmazlığını kaldır, yolsuzluk yapanların önüne yatma' diyoruz. Haklı mıyız? Hırsızlık yapan adamın Meclis'te ne işi var? Yolsuzluk yapan adamın Meclis'te ne işi var? Yargının karşısına çık yapmadıysan. Ama ağabeyi izin vermez. Çünkü vesayet altındadır."

KARAMAN OLAYI

Karaman'daki cinsel saldırı olayının duruşmasının bugün başladığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bugün Karaman’da bir dava görülüyor. O davayı yakından izleyeceğiz. Çocuklarımıza yapılan muamelenin hesabını sonuna kadar soracağız. Hiçbir çocuğu koruma alanımızın dışında bırakmayacağız. O evlatlar bizim de evlatlarımızdır. Onlara sahip çıkmak sadece benim değil Türkiye’nin gönül borcudur. Hep birlikte sahip çıkacağız bu çocuklarımıza" dedi.

'ANKARA'DAKİ BEYLERİN HANGİSİNİN ÇOCUĞU O BÖLGELER GİTTİ'

Terör olaylarına değinen Kılıçdaroğlu, dün 2 şehidin daha geldiğini hatırlatarak şöyle dedi:

"Yüreğimiz burkuluyor, içimiz acıyor. Gencecik fidan gibi çocuklarımızı toprağa veriyoruz. Çocukların babalarını toprağa verdiği bir süreçten babaların çocuklarını toprağa verdiği bir sürece geldik. Evlat acısı yaşıyor şehitlerimizin anneleri ve babaları. Allah kimseye evlat acısı vermesin. Neden Türkiye bu hale geldi? 14 yıldır terörsüz bir Türkiye devraldınız. Bugün Güneydoğu’da şehirler silah deposu haline geldi. Neden? Kim getirdi bu hale? Kim yönetiyordu bu ülkeyi? Kim Başbakandı, kim bakandı, kim İçişleri Bakanıydı? Bunların tamamının sorgulanması lazım. Kimsenin kahramanlık edebiyatı yapmak gibi hevesi olmasın. Bu ülkenin fakir fukara çocukları şehit olarak geliyor. Ankara’daki beylerin hangisinin çocuğu o bölgelere gitti? Hangisi gitti o bölgelerde çarpıştı? Onlar Ankara’da oturdular keyiflerine baktılar."

'İLKLERİN SAHİBİ CHP BELEDİYELERİ'

CHP belediyelerinin çalışmalarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"İstanbullu hafta sonunu geçirmek için nereye gider? Kadıköy, Bakırköy, Avcılar, Çatalca, Beşiktaş, Maltepe, Kartal’a gider. Buralara bir İstanbullu geldiği zaman kendisini özgür bir hayatta görür. Güzel bir kent kültürü görür orada. Caddeleri, meydanları, insanları güzel. Rahat gezip dolaşabileceği, düşüncesini rahatlıkla açıklayabileceği bir kent görür. Buyurun İzmir’e gidelim. İzmir şu anda Ege Bölgesi’nin yıldızı gibi parlıyor. Türkiye’nin batıya açılan kapısı. Ankara metrosunu 1.5 milyara yapıyorlar. İstanbul metrosunu 3 milyara yapıyorlar. İzmir metrosu bunun üçte bir fiyatına yapılıyor. Onlar yapamadılar, ama bizim belediye başkanımız yapıyor. Onlar beceremediler ulaştırma bakanlığına devrettiler bizim belediye başkanımız belediye gelirleriyle tamamını yapıyor. Gidin Aydın da aynı şekilde. Eskişehir’e bakın. Bursa’ya turist gitmez ama Eskişehir’e turistler gelir. Bursa ile Ankara arasında çöldeki bir vaha gibidir Eskişehir. İlk metroyu, ilk toplu konut uygulamasını, ilk tanzim satış mağazalarını, ilk ekmek fabrikalarını, ilk tercihli yol uygulamasını CHP’li belediyeler yaptı. Türkiye’de yerel yönetimlerde nerede bir ilk varsa o ilklerin sahipleri CHP’li belediyelerdir."

Zonguldak'ın kömürün markası olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Eskiden Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda çalışmak bir ayrıcalıktı. Şimdi işçi kalmadı. CHP iktidarında kömürlerin tamamını bizim işçilerimiz çıkaracak. Hepsine istihdam kapısı açacağız. Zonguldak göç vermeyecek, göç alan bir kent olacak. Filyos Vadisi projesinin de takipçisiyiz. CHP iktidarında o projeyi en kısa sürede hayata geçireceğiz" dedi.

DHA