Muhammet BAYRAM ANKARA, (DHA) - ADALET ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları`na üye bir grup kadın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun Cumhurbaşkanı Erdoğan`a yönelik sözleri için Ak Partili kadınlar suç duyurusunda bulundu.
Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları`na üye bir grup kadın, Ankara Adliyesi önüne gelerek, Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu`nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`a söylediği sözler nedeniyle önce basın açıklaması yaptı daha sonra suç duyurusunda bulundu.
Öğlen saatlerınde Ankara Adliyesi önünde toplanan üyeler adına, AKP Kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva Çam basın açıklaması yaptı. Kemal Kılıçdaroğlu`nun partisinin 35. Olağan Genel Kurultayında ve ardından grup toplantısında ülke siyasetinin geleceği açısından talihsiz açıklamalarda bulunduğunu ifade eden Lütfiye Selva Çam, “Yüzde 52`lik oy oranı ile Türkiye Cumhuriyeti`nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı`na hakaret ile sadece ona oy verenler değil onun şahsında yüce devletimiz aziz milletimiz ve 1000 yıllık kadim devlet geleneğimiz ağır hakaretlere maruz kalmıştır. Türkiye Cumhuriyetini ve vatandaşlarını en üst noktada temsil eden yüce değerimize saldırı asla kabul edilemez" dedi.
Kılıçdaroğlu`nun bu uslubunun, CHP kuruluş değerleri olan 6 Okun maddelerini de ayaklar altına aldığını ifade eden Çam, "Hakaret ederken kullandığı namus ve şeref kavramlarının halkımız için ne kadar hassas değerler olduğunu bu ülkede siyaset yapan her sorumlu insan bilir. Kendisinin bu yöntemden vazgeçmesini ve milletimizin karşısına titiz bir dille çıkmasını öneriyoruz" dedi.
DHA