CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 4 gün önce Şırnak'ta PKK'lı teröristlerce şehit edilen Jandarma Sağlık Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Erdi Eker'in Mersin'deki baba evini ziyaret etti.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Mersin programına merkez Toroslar İlçesi Tozkoparan Mahallesi'ndeki şehit Murat Erdi Eker'in baba evini ziyaret ederek başladı. Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Hüseyin Çamak ve İl başkanı Abdullah Özyiğit'in de eşlik ettiği Kılıçdaroğlu, şehidin babası Hasan Eker ve yakınlarına başsağlığı diledi. Ardından da oturarak okunan dualara eşlik eden Kılıçdaroğlu, bir süre acılı baba Hasan Eker ile sohbet ederek, "Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ne dersek diyelim, boş. Bizim yapabileceğimiz bir şey varsa milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız hepimiz hazırız. İstediğiniz zaman arayıp, ulaşın" dedi. Kılıçdaroğlu daha sonra evdeki şehit annesi Aynur Eker'in yanına geçti. Anneyi ziyaret sırasında gazeteciler ve parti görevlisi çılar Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile bu bölüme alınmadı.
SURİYELİLERDEN YAKINDI
Burada yaşlı bir kadın Kılıçdaroğlu'nun yanına gelerek, "Lütfen Kemal bey, bu şehir Suriyelilerle doldu. Bir şeyler yapalım. Canımız çok yanıyor. Bugün polis olduğunu söyleyen biri aradı beni, adımı soyadımı sordu, vermedim diye bana küfürleri yağdırıyor. Lütfen.." diye konuştu.Yaklaşık yarım saat evde kalan Kılıçdaroğlu daha sonra şehit Eker'in evinden ayrılarak  Mersin Mobilya Fuarı'nın açılışına katıldı.

DHA