CHP konvoyuna saldıran PKK'lı teröristlerin açtığı ilk ateşte, konvoyun güvenliğini sağlamakla görevli jandarma aracında bulunan 2 astsubay hafif, sürücü er Fatih Çaybaşı ise ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan er 24 yaşındaki Fatih Çaybaşı tüm çabalara karşın kurtarılamayarak şehit oldu. Artvin programını dün akşam tamamladıktan sonra askeri helikopterle Erzurum'a giderek buradan Ankara'ya dönen Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile birlikte bugün şehit Fatih Çaybaşı'nın törenine katılmak için Erzincan'a geldi.

[caption id="attachment_1366939" align="aligncenter" width="670"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

AİLEYE TAZİYE ZİYARETİ

Şehit er Fahit Çaybaşı'nın cenazesi önce Erzincan'ın Çarşı Mahallesi TOKİ Ermit Küme Evlerinde oturan Zöhre- Şevket Çaybaşı çiftinin apartmanın önüne götürüldü. İkinci kattaki evleri bayraklarla donatılan daireden çıkan şehit babası Şevket Çaybaşı, oğlunun bayrağa sarılı tabutunun üzerinden ellerini uzun süre kaldırmadı. Olaydan derinden etkilenen anne Zöhre ve kız kardeşi Zeynep ise uzaktan kardeşinin cenazesine bakarak gözyaşı döktü. Müftü Yavuz Karabayır, dua ettirdikten sonra Fatih Çaybaşı'nın cenazesi, namazın kılınacağı Terzibaba Caminin morguna götürüldü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, şehit er Fatih Çaybaşı'nın ailesine baş sağlığı ziyareti yaptı. Şehidin babası Şevket Çaybaşı ile görüşen Kılıçdaroğlu ve Canikli, evin önünde kurulan taziye çadırında bir süre aileyle görüştü.

[caption id="attachment_1366941" align="aligncenter" width="541"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli burada yaptığı açıklamada saldırının basit bir terör olayı olmadığını belirterek, "Saldırı çok büyük, küresel boyutu olan bir saldırı. Esas itibarıyla açıkça ülke topraklarından kopmak istiyorlar" dedi.  Milletin geleceğini tehdit edecek bir takım oluşumların gerçekleşmesine göz yummayacaklarını belirten Canikli, şunları söyledi: "Sonuç itibari ile hepimizin görevi bu ülkenin güvenliğini sağlayacak her türlü adımı atmak. O yapılmıyordu, onu yapmaya çalışıyoruz. Acılar milletimizin bağrını yakıyor, bugün Fatih şehidimiz, Cizre'de 11 şehidimiz, geçmiştekiler. Ülkenin bütünlüğüne yapılan saldırırlar. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun şahsına değil, ülkenin bütünlüğüne yapılan bir saldırı. Tek vücut olarak bu birlik beraberlik ortaya konuluyor. Artık parti falan yok, siyasi görüş yok. Hepimiz bu milletin bir ferdi olarak bu mücadeleye her türlü destek veriliyor."

[caption id="attachment_1366942" align="aligncenter" width="670"]Foto: DHA Foto: DHA[/caption]

CENAZE TÖRENİNE 10 BİN KİŞİ KATILDI

Bayraklarla donatılan Terzibaba Camisi'ndeki törene ilk olarak şehit Fatih Çaybaşı'nın ailesi ve yakınları geldi. Erzincan Müftüsü Yavuz Karabayır'ın kıldırdığı cenaze namazına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Vali Ali Arslantaş, Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Serdar Savaş, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, şehidin yakınları ve yaklaşık 10 bin kişi katıldı.

Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen törenin ardından şehit Fatih Çaybaşı'nın tabutu araca alınırken Kılıçdaroğlu ve Canikli de omuz verdi. Şehit er Fatih Çaybaşı'nın cenazesi, tekbirlerle götürüldüğü Garnizon Şehitliği'nde toprağa verildi.