Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Tabipler Birliğini (TTB) ziyaretindeki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına “Cumhurbaşkanına hakaret”ten suç duyurusunda bulundu. Erdoğan, ayrıca 100 bin liralık manevi tazminat davası açtı. CHP Lideri Kılıçdaroğlu ise konuyla ilgili olarak "O davalar benim için onurdur. Namus ve şeref kavramını hatırlayıp, ona göre davranana kadar, sana o kavramları hatırlatmaya devam edeceğim" diye konuştu. Öte yandan CHP lideri de Erdoğan'a hukuki olarak karşılık verdi. Kılıçdaroğlu, kendisine "Siyasi sapık" dediği gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında 100 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açtı.


Asuman ARANCA/ANKARA





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi hakkında suç duyurusunda bulunması ve 100 bin liralık manevi tazminat davası açmasıyla ilgili "O davalar benim için onurdur. Namus ve şeref kavramını hatırlayıp, ona göre davranana kadar, sana o kavramları hatırlatmaya devam edeceğim" dedi.
CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi hakkında 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten suç duyurusunda bulunması ve 100 bin liralık manevi tazminat davası açması hakkında açıklamalarda bulundu. Davaların kendisi için onur olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Sabahtan akşama kadar televizyonlarda, senden olmayan herkese hakaretler savuracaksın hem de bana hakaret davası açacaksın öyle mi? O davalar benim için onurdur. Namus ve şeref kavramını hatırlayıp, ona göre davranana kadar, sana o kavramları hatırlatmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU DA DAVA AÇTI


Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında devam eden "sapık" atışmasında bir dava da Kılıçdaroğlu'ndan geldi. Kılıçdaroğlu, kendisine "Siyasi sapık" dediği gerekçesiyle, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan hakkında 100 bin TL manevi tazminat istemiyle dava açtı.

Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik tarafından Ankara Asliye Hukuk Mahkemesine sunulan dava dilekçesinde, CHP liderinin “Oğul sen doğru dur, eğri belasını bulur” atasözünden hareketle, bugüne kadar Erdoğan'ı önemsemediği ve dikkate almadığı ancak Erdoğan'ın 6 Nisan tarihinde muhtarlarla yaptığı toplantıda söylediği sözlerindeki iftira ve hakaretin ağırlığı nedeniyle bu kez dava açılması zorunluluğu doğduğu belirtildi.

Dilekçede,  tarafsız olması gereken Erdoğan'ın 6 Nisan tarihinde muhtarlarla yaptığı toplantıda Kılıçdaroğlu için, "Muhalefet cinsi sapıklara bel bağlamış durumda. (...) Ana muhalefetin, üzerinden siyaset yapmaya çalıştığı cinsi sapık şu an  cezaevinde ve yaptıklarının hesabını adalete veriyor. Peki bu siyasi sapıkları ne  yapacağız? Bu kişi, başında  bulunduğu partinin de yüz karasıdır" ifadelerini kullandığı anımsatıldı. Erdoğan'ın Kılıçdaroğlu'na iftirada da bulunduğu kaydedilen dilekçede, Kılıçdaroğlu'nun Bakan Ramazanoğlu'nu kastederek söylediği "önüne yatmak" deyiminin de "Bir kişi veya kurumu korumak amacıyla elindeki imkanlarını kullanmak" anlamına geldiği ifade edildi.

SAPIK KİME DENİR? KENDİSİ CEVAPLASIN


Konuşmasında, Kılıçdaroğlu'na, "Siyasi sapık, çirkef, çirkin, ahlaksız, yüz karası" gibi ağır hakaretlerde bulunduğu ifade edilen Erdoğan'ın, daha önce ahlak sınırlarını zorlayan bir çok açıklama yaptığı hatırlatılan dilekçede, şöyle denildi: "Bu kapsamda sormak isteriz, kime sapık denir? Davalının bizatihi kendisi, Dolmabahçe’deki ofiste olduğu sırada Kadıköy’den gelen kadınları izlediğini (gözetlediğini/dikizlediğini), davranışlarını uygun bulmadığını, bir televizyon programındaki canlı yayın sırasında ifade etmiştir. Onca iş yoğunluğuna rağmen pencereden kadınları izleyip, kadınların giyimleri üzerinden duygularını ifade eden kişi ile ilgili hangi yorum ve değerlendirme yapılması gerekir? ''