Kimlik bilgilerinin internete sızması skandalıyla ilgili Romanya'dan bilgisayar korsanlarının kimlik ve adresleri konusunda adli yardım talep edilecek. Soruşturmada, bilgilerin yayınlandığı bilgisayarların sunucularının Romanya'da olduğu tespit edildi. Savcılığın, kimlik bilgilerinin seçimlerde oy kullanan seçmenlere ait olabileceği şüphesiyle YSK'dan bilgi talebinde bulunduğu da öğrenildi.

50 milyona yakın vatandaşın kimliklerinin internete sızma olayını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturuyor. Bilgilerin 27 Kasım 2008'de hazırlanan ve siyasi partilerle de paylaşılan dosyalarla uyumlu olduğu, 21 siyasi partinin hak kazandığı bilgilerin imza karşılığı verildiği öğrenildi.

Savcılık YSK'dan partilerin bu kimlikleri nasıl ve nerede muhafaza ettiği, kimlerle bu bilgileri paylaştığı konularında bilgi istedi. Ayrıca kimlik bilgilerinin yayınlandığı sunucuların bulunduğu Romanya'dan da bilgisayar korsanlarının kimlik ve adresleri konusunda adli yardım talep edilecek.

SEÇMEN BİLGİLERİ VERİLEN 21 PARTİ


2008 yılı için seçmen kütüğü isteyen siyasi partilerin her seçmen başına 5 Ykr Maliye veznesine yatırması şart koşulurken, seçmen kütüğü örneklerinin giderinin ödendiğine ilişkin belgeyi kurula veren siyasi parti yetkililerine, imza karşılığında verileceği hüküm altına alınmıştı. YSK'nın 2008'de seçmen bilgilerini alabileceğini açıkladığı 21 siyasi parti şöyleydi: “Adalet ve Kalkınma Partisi, Anavatan Partisi, Bağımsız Türkiye Partisi, Büyük Birlik Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi,Demokrat Parti, Demokratik Sol Parti, Demokratik Toplum Partisi, Emek Partisi, Genç Parti, Hak ve Özgürlükler Partisi, Halkın Yükselişi Partisi, Hürriyet ve Değişim Partisi, İşçi Partisi, Liberal Demokrat Parti, Millet Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi, Saadet Partisi, Sosyal Demokrat Halk Partisi ve Türkiye Komünist Partisi.”