Uzun zamandır Türkiye’nin gündeminde olan Sarıyer Belediyesi Hayvan Kısırlaştırma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde geçtiğimiz hafta yeni bir skandal daha yaşanmış, barınaktaki Adem İ. isimli işçi bir köpeği öldüresiye dövmüştü.  Feci şekilde dövülen hayvanın kafatasında çatlaklar tespit edilen köpeğin tedavisi Veteriner Hekim Levent Berker tarafından sürdürülüyor.

Edda SÖNMEZ/İSTANBUL

Konuyla ilgili Sözcü'nün sorularını yanıtlayan Berker "11/04/2016 tarihinde kafaya darbe alınması şikayetiyle kliniğimize gelen Golden Retriever ırkı köpeğin yapılan muayenesi ve çekilen radyografisi neticesinde alın kemiği dediğimiz frontal kemiğin çok parçalı kırıldığı ve altında bulunan sağ ve sol sinus boşluklarına çöktüğü belirlendi. Bölgede oluşan şişlik ve yangıyı gidermek amacıyla tedaviye başlandı. Yapılan konsültasyon sonrası operatif müdahale gerektiğine karar verildi. Ameliyat 15/04/2016 tarihinde istanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde Prof. Dr. Kemal Altunatmaz tarafından yapıldı. Uzun ve zorlu bir operasyon çöküntü düzeltilerek, parçalanmış kemik parçaları bir araya getirildi ve alın çatısı yeniden oluşturuldu" dedi.

Köpeğin kafatasının farklı kompartmanlardan oluştuğunu hatırlatan Berken "Bunu kabaca birkaç odalı bir ev ve üzerindeki çatı gibi düsünürsek Sinus boşluğunun olduğu taraftaki çatı parçalanarak çökmüş diyebiliriz. Bu bölüm ile beynin bulunduğu bölüm arasında bir duvar vardır. Büyük şans eseri çatının beyni koruyan bölümünde bir hasar yoktu. Kırık biraz yukarıda olsa beyni, aşagıda olsa orbita boşluğu, dolayısıyla gözü etkileyecekti. Operasyon ile ilgili detaylı rapor İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenecektir. Hastamızın şu an itibariyle Pet House Veteriner Kliniği'nde tedavisi devam etmektedir" diye konuştu.