MANİSA Valisi Erdoğan Bektaş, kendisi tarafından başlatılan geleceğin bilgisayar dehalarının yetiştirilmesinin hedeflendiği 'Kodla(Ma)nisa Projesi'nin diğer illere örnek olduğunu söyledi.
Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Türkiye'de ilk kez Manisa'da başlatılan ve diğer illere örnek olan 'Kodla(Ma)nisa Projesi' kapsamında Manisa İl Halk Kütüphanesi'nde açılan Koordinasyon Merkezini ziyaret ederek proje ekibinden projenin ilerleyişi hakkında bilgi aldı. Vali Bektaş'a, ziyareti sırasında Kodla(Ma)nisa Proje sorumlusu Vali Yardımcısı Dr. Muhammet Kırılmaz, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak da eşlik etti.
Vali Bektaş, ziyaretteki konuşmasında Kodlama Atölyesi'nde bilgisayar dehalarının yetişeceğini söyledi. Atölyelerin amacının, öğrencilere küçük yaşlarda bilgisayarlardaki kodlama sistematiğini öğretmek ve geleceğin bilgisayar programcılarını yetiştirmek olduğunu vurgulayan Vali Bektaş, proje çerçevesinde çeşitli yarışmaların da düzenlenebileceğini kaydetti.
Vali Bektaş, sözlerini şöyle devam etti:
"Mesela, 5 milyon nüfusu olan bir ülke olan İsveç, dünyaya Nobel veriyor. Aziz Sancar aldığı ödül ile tüm dünyanın gündemine oturdu. Neden, 'İsveç'in ödülünü aldı' diye. Amerika, Avusturya, İsviçre, İngiltere var, ama bu ödülü İsveç veriyor. 5 milyonluk bir ülke. Manisa'nın nüfusu ne kadar, 1 milyon 500 bin. O zaman Manisa da Nobel ödülleri verebilir. Biz de düzenleyebileceğimiz yarışma veya festival ile kodlamanın Nobel'ini verebiliriz. Bizim güzel bir ekibimiz, potansiyelimiz var. Gerisi kafaya koymaya bakar." 
Kodla(Ma)nisa Projesi'nin diğer illere de örnek teşkil ettiğinin de altını çizen Vali Bektaş, "Şu an projemizin koordinasyon merkezini birçok ilden arayan yetkililer var. Projemiz hakkında bilgi almak ve kendi illerinde başlatmak istiyorlar. Manisa'dan Türkiye'ye yayılacak olan böyle bir projeyi hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz" dedi. Vali Bektaş ayrıca, önümüzdeki yıl içerisinde proje çerçevesinde bir kodlama festivali düzenlemeyi hedeflediklerini de söyledi.
Vali Bektaş konuşmasının ardından projenin koordinas merkezindeki bir bilgisayarın başına geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. 

DHA