ÖSYM 16 Ekim'de KPSS önlisans'ı gerçekleştirdi. KPSS önlisans sonuçları az önce ÖSYM tarafından açıklandı. ÖSYM tarafından yapılan KPSS önlisans sonuçlarına göre Genel Kültür Testi'nde yer alan bir soru iptal edildi. Bu iptal edilen soru ile ilgili olarak testte en az bir cevabı bulunan tüm adayların doğru bilinmiş olarak kabul edildiği de ilave edildi. KPSS Ön Lisans sonuçlarını öğrenmek ve sorgulamak için aşağıdaki linke tıklamanız yeterli...

KPSS ÖN LİSANS SONUÇLARI

BAKAN'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan 2017 yılına dair kamuya personel alımlarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Müezzinoğlu, hükümetin “personel alımları”nda cimri olacağını dile getirmesi dikkat çekti. Bakanlıkların istedikleri memur alımlarında ihtiyaç kadrosunu en asgari şeklinde değendireceklerini söyledi. Müezzinoğlu “Önemli olan istihdam alanı yaratmak. Dünya, koşullar hızla gelişiyor. Geçici süreli çalışmalar, esnek çalışmalar, annelere çocuğunu 6 yaşında kadar olan dönemde yarı zamanlı çalışma ihtiyacı var. Bir de istihdam talebi olanlar kısa ve farklı zamanlı talepleri var. Bütün bunları buluşturmalıyız. İş güvencesi sigortasında sorumluluklar özel istihdam bürolarında ve gerekirse bizim denetimimizde. Kiralık işçi tanımlamasını doğru bulmuyorum. Önemli olan emek hak ve hukukunu koruyabilmek. Emeği şu kalıplarda olacak demek mümkün değil. Kamuoyunun algısında, mağdur olunacak denmesi doğru olmaz. Bizim görevimiz o istihdamın hak ve hukukunun korunduğu bir sistemi koymak. Bir de böyle anlamsız yıpratıcı şekilde söylememeliyiz. Alınteri kutsaldır. İşe girdiniz, bu, işin sahibiyim gibi bir alan değil. Mesela işveren önümüzdeki 8 ay süresince şu kadar elemana ihtiyacım var deyip istihdam bürosuna gidiyor. Tabii ki hakkı hukuku korunarak olacak işçinin” açıklamasında bulundu.

SIKI GÜVENLİK


KPSS önlisans oturumu, soruşturmaların gölgesinde yapılmış, sıkı güvenlik önlemlerinin dikkat çektiği sınav öncesi adaylar titizlikle aranmıştı.