KÜTAHYA'da Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şubesi tarafından oluşturulan 'Şehit ve Gazi Müzesi' açıldı.
Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'ndaki Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube binanın yanına kurulan Şehit ve Gazi Müzesi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Açılışa Vali Şerif Yılmaz, Garnizon KomutanıTuğgeneral Celal Başol, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu,  AK Parti milletvekilleri Vural Kavuncu ve İshak Gazel ile davetliler katıldı.
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şubesi Başkanı Asım Okat,  müzede 1980 yılından sonra şehit olan Kütahyalı şehit ve gazilerin  kristallere işletilen ve bilgilerinin anıtlarının yer aldığını söyledi. Okat şöyle devam etti:
"18 Mart'ta şehitlerimizi anarken  şehitleri anma gününde Kütahya'mıza bu müzeyi kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. 1980 sonrası şehitlerimizin ve gazilerimizin anıtsal olarak kristallere işletilmesi ve ışıksal aydınlatılması ile Türkiye'de ilk defa yapılan bu konsepti sergilemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şehitlerimize ve gazilerimize ne yaparsak azdır. Standart bir resimlemenin dışına çıktık. Bu kristaller içerisinde şehitlerimizin resimleri altında 3 boyutlu avucun içinde Türk bayrağı ve altında şehidin ve gazinin unvanı, doğum tarihi, şahadet ve olay tarihleri, anne adı-baba adı ve derneğimizin logusu mevcut. Müzemizin henüz eksiklikleri vardır. Özellikle müzemizde şehitlerimize ait özel eşyaların ve ailelerimizin paylaştıkları özel dokümanların ileride sergilenmesi ile devam edilecektir. Şuandaki mevcut alanın en üst kısmına da İstiklal savaşı, Kore ve tüm şehitlerimizin tüm bilgileri, en üst kısmada ışıklı aydınlatma ile yeninden giriş yapılacaktır. Böyle bir alanın Kütahya'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Halkımızın müzemize ve derneğimize ziyaretlerini bekliyoruz. 1980 sonrası Kütahyalı şehitlerimizin sayısı yaklaşık 180 civarında. Bir o kadarda malul gazimiz var."
Yapılan konuşmaların ardından Vali Şerif Yılmaz ve beraberindekiler açılışını yaptıkları müzeyi gezdi.

DHA