KYK 3. yedek yurt sonuçları açıklandı. Bu sene ilk defa olarak yedek yurt yerleştirme sonuçlarının tarihlerini önceden veren Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK), 3. yedek arasınıf yurt sonuçlarını açıkladı. Öğrencilerin şimdi merak ettiği bir konu ise KYK bur başvuruları ne zaman başlıyor? Kredi Yurtlar Kurumu tarafından burs başvurları hakkında bir tarih açıklaması yok. KYK, burs başvuruları için kyk.gsb.gov.tr sitesinden açıklama yapılacağını ve öğrencilerin burayı takip etmesini istedi.

KYK 3. yedek yurt sonuçlarını öğrenmek için aşağıdaki linke tıklayarak açılan sayfadan TC kimlik numarası, cilt no, aile sıra no, sıra no kısımlarını doldurup güvenlik kodunu girmeniz yeterli olacaktır. İşte KYK 2. yedek yurt sonuçları sorgulama sayfası...

KYK 2. YEDEK YURT SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

KYK YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI


KYK, bu sene yapacağı yurt yerleştirmelerinde bir ilki gerçekleştirerek yedek yerleştirme tarihlerini önceden açıkladı. 3 dönem olarak açıklanan yedek yerleştirme sonuçları sırasıyla 9, 17 ve 22 Eylül olarak belirlendi. 9 Eylül'de açıklanan 1. yedek yurt yerleştirme sonuçlarından sonra bugün 17 Eylül Cumartesi 2. yedek listeyi de açıkladı. Bugün de son olarak 22 Eylül'de 3. yedek yurt yerleştirme sonuçları açıklandı.

538 bin 321 yatak kapasitesine sahip KYK, 20 Eylül 2016 itibariyle 81 il, 200 ilçe ve KKTC’de 3 yurt olmak üzere toplam 668 yurdu bulunuyor. KYK'nın hedefi yılsonuna kadar bu kapasiteyi 545 bine ulaştırmak. Ayrıca KYK, yatak kapasitesinin 2017 sonunda 668 bin, 2018 sonunda 697 bin, 2019 sonunda da 755'e yükselmesi planlanıyor.

KYK YURT KAYITTA İSTENEN BELGELER


1. Öncelik Belgesi (Önceliği Olanlar İçin)
2. 4 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf
3. % 40 ve üzeri engelli ebeveyni olanların (Tam teşekküllü hastaneden alınacak rapor)
4. Kayıt, kimlik, yurt ücreti ve depozito ücreti makbuz/ dekontu
5. 18 yaşından küçükler için Kurum internet sayfasından temin edilen ve doldurulan Aile İzin Onay Belgesi
6. Aynı öğretim döneminde yükseköğrenime başlayan kardeşe ait öğrenci belgesi, kayıt tarihinden itibaren bir ay içinde ibraz edilecektir.
7. Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.