Leyla Zana, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan randevu talep ettiğini açıklamıştı. Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada bu teklife ilişkin "Kanaatim kabulden yana" dedi. Görüşme gerçekleşirse Cumhurbaşkanı Erdoğan "yeminsiz bir vekille" görüşmüş olacak.

İstanbul'da gazetecilerin soruları üzerine Leyla Zana'nın randevu talebini değerlendiren Erdoğan "Böyle bir talebi oldu. Dün Beştepe sofrasında bunu da arkadaşlarımızla paylaştık. Şu anda arkadaşlarımızla bu konuyla ilgili değerlendirme yapıyoruz ve bu değerlendirme neticesinde kanaatim kabulden yanadır. Kabul edip kendisi ile görüşebiliriz" diye konuştu.


"BU İŞİ ÇÖZERSE, ERDOĞAN ÇÖZER" DEMİŞTİ


HDP'li Leyla Zana, Başbakan olduğu dönemde de Erdoğan'la bir görüşme gerçekleştirmişti. 2012 yılında "bu işi çözerse Erdoğan çözer" diye açıklama yapan Zana, ardından Temmuz 2012'de Erdoğan'la çözüm sürecini görüşmüştü.

YEMİN ETMEDİ


Zana, TBMM'nin açılışında milletvekili yeminini "farklı şekilde okuduğu" için, geçici Meclis Başkanı Deniz Baykal tarafından "yemin etmemiş" sayılmıştı. Daha sonra Zana'ya pek çok kez yeniden yemin etmesi için TBMM Başkanlığı tarafından genel kurul toplantılarında çağrı yapılmasına rağmen, Zana hala yemin etmedi.

Şu anda milletvekili özlük haklarından yararlanan, ancak TBMM'de komisyon çalışmalarına katılamayan, Genel Kurul'da da söz alamayan Zana, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın Türk parlamenterlerle yaptığı toplantıda da yer aldı. Zana, HDP Milletvekilleri Ayhan Bilgen ve Altan Tan ile birlikte, Biden'ın davetini kabul ederek, İstanbul'da ABD Başkan Yardımcısı ile bir araya geldi. Toplantıya, TBMM'de temsil edilen tüm partilerden vekiller çağrılıydı. CHP ve AKP de çağrıya olumlu yanıt verirken, MHP'den Oktay Vural, davetli olduğu halde toplantıya katılmadı.