Edinilen bilgi ve iddialara göre, Karaköy Arap Cami Mahallesi Bereketzade Medrese Sokak’ta bir lokantanın tente ve klima motorlarının takılı olduğu duvar, büyük bir gürültüyle lokantanın ön kısmında yemek yiyenlerin üzerine çöktü. Olay sırasında büyük panik yaşanırken 3 kişi duvarın altında kaldı.

 

İLGİLİ HABERLokantanın duvarı yemek yiyenlerin üzerine çöktüLokantanın duvarı yemek yiyenlerin üzerine çöktü


Duvarın çöktüğünü gören vatandaşlar hemen yardıma koştu. Yaralı 3 kişi, vatandaşlar tarafından enkaz altından çıkarılırken hemen sağlık ekiplerine ve polise haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları yaralıları hastanelere kaldırdı. Polis ekipleri olay yerini güvenlik şeridi ile çevirirken olayla ilgili inceleme başlattı.

[caption id="attachment_1346113" align="aligncenter" width="560"]Foto: İHA Foto: İHA[/caption]

Olayı gören vatandaşlar, duvarın bir anda gürültüyle yemek yiyenlerin üzerine çöktüğünü ifade ederken, çökmenin tam öğle saatinden sonra meydana gelmesinin büyük bir faciayı önlediğini söyledi. Olaya tanık olan esnaflardan Yılmaz Yaman, "İç kısımda çalışıyorduk. Bizim burada dükkanımız var. Ses duyunca koştum geldim. Baktım burası çökmüş. Burada yemek falan yiyor arkadaşlar. O arada altında kalanlar vardı. Onları hemen çıkardık. Birkaç tanesi kafasından falan yaralanmıştı" dedi.

[caption id="attachment_1346114" align="aligncenter" width="560"]Foto: İHA Foto: İHA[/caption]

Bir başka vatandaş ise, "Biz burada çalışırken insanlar oturuyordu. Aniden ne olduğunu anlayamadık. Duvar olduğu gibi aşağıya indi. Öğlen servisi bitmişti. İnsanlar orada çay içiyordu" şeklinde konuştu.