AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Ankara’daki sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocukların yazdığı mektuplarla engelli çocukların hazırladığı hediyeleri, Mardin'de görev yapan özel harekat polislerine teslim etti.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, beraberindeki Mardin Valisi Mustafa Yaman, AK Parti Mardin milletvekilleri Orhan Miroğlu ve Ceyda Bölünmez Çankırı, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan'la beraber Mardin'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Bakan Kaya ve beraberindeki heyet, 8 Haziran günü PKK'lı teröristlerin hedef aldığı Mardin'in Midyat İlçesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Bakan Kaya, Mardin'de bir iftar programına katılarak, ardından Mardin Özel Hareket Şube Müdürlüğü'nü ziyaret etti.
ÇOCUKLARIN HEDİYE VE MEKTUPLARINI BAKAN KAYA TESLİM ETTİ
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, Ankara Saray Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki engelli çocukların kendi elleriyle hazırladığı çeşitli hediyelerle sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocukların yazdığı mektupları özel hareket polislerine verdi. Engelli çocukların özel hareket polislerine teslim edilen hediyelerinin kırmızı beyaz renklerle hazırlandığı görüldü.
Polislere çocukların hediyelerini takdim eden Bakan Kaya, terör olaylarında şehit düşen güvenlik güçlerine Allah'tan rahmet dileyerek, "Sizler kahraman Türk polislerimizsiniz. Sizleri yetiştiren annelerin ellerinden bir bir öpmemiz lazım. İnşallah sizlerin ve devletimizin dirayetli duruşu karşısında Allah’ın iziyle terör belasından kurtulacağız. Buna kesinlikle inanıyoruz. Size ufak hediyelerimizi getirdik. Engelli çocuklarımızın yaptığı güzel resimlerimiz var. Özellikle 3 kızımız, bu resimleri özel hareket polislerimiz birliklerine assın istedi. Bir de bizim çocuk evlerimiz var oradan da sizlere duygu dolu mektuplar getirdik" ifadelerini kullandı.

DHA