Zeynep GÜRCANLI
Erdoğan'ın Washington'daki ilk resmi teması olan düşünce kuruluşları temsilcileri ile görüşmesine, ABD Başkanı Barack Obama'nın "özel asistanını" gönderdiği bilgisi paylaşıldı.

Üstelik bu bilgi, bizzat Cumhurbaşkanılığı'nın resmi internet sitesinde yer aldı.



Cumhurbaşkanlığı sitesinde haber, aynen şöyle duyuruldu;

"Görüşmeye, ABD Başkanı Barack Obama'nın özel asistanı, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Avrupa İlişkileri eski Kıdemli Genel Müdürü Karen Donfried, Washington Enstitüsü yöneticisi Michael Singh, Woodrow Wilson Merkezi Başkanı Jane Harman, Georgetown Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Joel Hellman, SAIS/Johns Hopkins Üniversitesi Dekanı Prof. Vali Nasr'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda düşünce kuruluşu temsilcisi ve akademisyen katıldı."

ESKİ ASİSTANIYMIŞ !

Oysa, toplantıya katılan  kişinin, Obama'nın "eski asistanlarından biri" olduğu ortaya çıktı. İngilizce sitese, katılan kişinin ünvanı "former assistant" olarak ifade edildi.Üstelik bu bilgi, yine Cumhurbaşkanlığı'nın resmi internet sitesinin İngilizce bölümüne koyuldu.

AMERİKAN KAMUOYUNA AYRI, TÜRK KAMUOYUNA AYRI

Yani, bizzat Cumhurbaşkanlığı Amerikan kamuoyuna ayrı, Türk kamuoyuna ayrı bilgi verdi.

Türk kamuoyuna, Erdoğan'ın toplantısına "ABD Başkanı Barack Obama'nın özel asistanını gönderidiği" yayıldı. Devletin Anadolu Ajansı da bu çerçevede yayın yaptı.
Ancak pompalanan bu bilginin doğru olmadığını bilecek olan Amerikalı yetkililerin de Cumhurbaşkanlığı resmi sitesine girerek, İngilizce bölümünde "ne yazıldığını" okuma ihtimallerine karşılık, Erdoğan'ın toplantısına katılan kişinin "eski asistan" olduğu belirtildi.